swix hf banneri

Ensimmäistä kertaa kesällä Suomessa vieraillut Northug on aikataulussa – harjoituskaudelta lupaavia merkkejä

Kuva: Juho Kokko

Kuva: Juho Kokko

Norjalaistähti vieraili torstaina Lunta tupaan -tapahtumassa Imatralla.

Petter Northug taipui sadan metrin matkalla välierissä nuorelle Verneri Poikoselle, mutta kokonaisuudessaan norjalaistähti oli torstain kilpailutapahtumaan tyytyväinen.

– Kilpailu oli hieman erilainen. Oli mukavaa olla viivalla suomalaishiihtäjiä vastaan. Täällä oli yllättävän paljon ihmisiä vesisateesta huolimatta.

Northugin mukaan vesisade teki hiihtoradasta liukkaamman.

– Radalla pystyi hyvin hiihtämään, mutta se oli hieman liukas. Tällaisia hiihtobaanat yleensä ovat, kun ne rakennetaan heinäkuussa. Tämä oli kuitenkin show, joten järjestäneelle taholle kehut hyvästä radasta.

Tulevan kauden tavoitteet selvillä

Paluuta huipulle tekevä olympiavoittaja on ollut tyytyväinen harjoituskauden antiin.

– Meillä on ollut tähän mennessä kaksi leiriä. Norjalla on aika nuori ryhmä, mutta heidän kanssa on hauskaa harjoitella ennen kauden alkua.

Norjalaistähti on voittanut kerran Tour de Skin, mutta vasta puolitoista vuotta kilpailun jälkeen Martin Johnsrud Sundbyn salbutamolitapauksen myötä. Hän ei ole siis vielä kertaakaan noussut Alpe Cermicin päälle ensimmäisenä miehenä. Tuon mittapuun saavuttaminen on yksi hänen alkavan kauden suurimmista tavoitteista.

– Tour de Ski on merkittävä tavoite Seefeldin maailmanmestaruuskilpailuiden ohella. Toivon olevani joulukuun lopussa hyvässä kunnossa tuota kiertuetta varten, Northug tuumi.

JUHO KOKKO

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri