swix hf banneri

Kesän kovin hiihtolajien kilpailu loppuviikosta Norjassa – Iivo Niskanen, Kaisa Mäkäräinen ja Krista Pärmäkoski mukana Blinkfestivalenilla

Iivo Niskanen on ilmoittautunut Blinkfestivalenille. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen on ilmoittautunut Blinkfestivalenille. Kuva: NordicFocus

Elokuu tuo mukanaan norjalaiset hiihtäjien kesäfestivaalit. Ensimmäinen näistä on Blinkfestivalen, joka käydään Stavangerin liepeillä sijaitsevassa Sandnesissa keskiviikosta lauantaihin.

Mukana on lukuisia maastohiihdon ja ampumahiihdon MM- ja olympiamitalisteja, myös Suomesta.

Intensiivinen kisarupeama alkaa keskiviikkona Blink Classics -rullahiihtokilpailulla, jossa matkana on 60 kilometriä ja hiihtotapa perinteinen. Suomalaisista mukana ovat Iivo Niskanen ja Heikki Korpela. Vastusta riittää, sillä mukaan on ilmoittautunut muun muassa Petter Northug, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby, Alex Harvey, Maurice Manificat sekä monta muuta kovaa maailmancup-nimeä. Samassa kilpailussa hiihtävät myös monet Visma Ski Classics -sarjan tähdet kuten Morten Eide Pedersen ja Andreas Nygaard.

Johaug tekee paluun, maailman kärkiampumahiihtäjät mukana omassa kilpailussaan

Torstaina kisataan Lysebotn Opp -ylämäkihiihtokilpailu vapaalla hiihtotavalla. Matkana on 7,5 kilometriä, jonka loppuosuus noustaan jyrkästi. Suomalaisnaisista mukaan ovat ilmoittautuneet Kaisa Mäkäräinen ja Krista Pärmäkoski. Ilmoittautuneiden joukossa ovat myös Charlotte Kalla, Ragnhild Haga ja kilparadoille paluuta tekevä Therese Johaug. Mäkäräisen lisäksi ylämäkikilpailussa mukana on monta muutakin ampumahiihtäjää.

Loppuviikosta maastohiihtäjät kilpailevat sprintissä sekä 10 ja 15 kilometrin vapaan kilpailussa, joissa mukana ovat Iivo Niskanen, Heikki Korpela ja Krista Pärmäkoski. Ampumahiihtäjät käyvät viikonloppuna oman kilpailunsa, johon Mäkäräinen osallistuu saadessaan vastaansa muun muassa Anastasija Kuzminan, Jekaterina Jurlovan sekä ranskalaiset Justine Braisazin ja Anais Bescondin. Miesten kilpailuun osallistuvat Norjan kovimmat nimet Johannes Thingnes Bön johdolla höystettynä muutamalla kovalla kansainvälisellä nimellä.

Viikonlopun aikana myös juniorit kilpailevat omissa sarjoissaan. Kaikkiaan tapahtumaan osallistuu noin 400 urheilijaa. Tapahtuma käynnistyy keskiviikkona kello 19 Suomen aikaa 60 kilometrin Blink Classicsilla.

Blinkfestivalenille ilmoittautuneet urheilijat on nähtävissä tapahtuman sivuilta

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri