swix hf banneri

Visma Ski Classics -kuningas Eliassen tekee paluun pitkänmatkan hiihtoon

Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Norjalaishiihtäjä Petter Eliassen tekee paluun pitkänmatkan hiihtosarjaan Visma Ski Classicsiin.

Eliassen, 32 on tehnyt sopimuksen Team BN Bankin kanssa. Aiemmin Eliassen edusti Team Lease Plania, joka lopetti toimintansa vuosi sitten.

 

 

Eliassen voitti sarjan kokonaiskilpailun vuosina 2014/2015 sekä 2015/2016. Kaudella 2016/2017 hän sijoittui sarjan kakkoseksi Tord Asle Gjerdalenin takana. Eliassen voitti vuoden 2017 Ylläs-Levi -hiihdon, jonka jälkeen hän lopetti uransa. Kaikkiaan hän on ehtinyt voittaa 10 Visma Ski Classics -osakilpailua, näiden joukossa Vasaloppet ja Birkebeinerrennet.

Eliassen on voittanut urallaan myös Norjan kansallisia mestaruusmitaleita viestissä sekä pronssia 50 kilometrillä. Vuoden 2013 Holmenkollenin 50 kilometrillä hän oli neljäs, mikä on hänen uransa paras maailmancup-sijoitus. Eliassen on kilpaillut myös kaksissa MM-kilpailuissa: vuonna 2011 Holmenkollenilla ja kaksi vuotta myöhemmin Val di Fiemmessä.

Eliassen tekee paluun hiihtoladuille vuoden tauon jälkeen. Eliassenin kanssa samassa tallissa hiihtävät muun muassa Morten Eide Pedersen, Öystein Pettersen ja Simen Östensen.

-Juho-Veikko Hytönen

swix liguid boxi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri