quantum banneri 2

LeviLoppet lähestyy – maailmanmestari Matti Heikkinen mukana

Koko kansan maastohiihtofinaali, LeviLoppet, kokoaa hiihdon ystävät kauden yhteiseen päätöstapahtumaan Levin keväthangille 16.‐17.4.2011.

Koko kansan maastohiihtofinaali, LeviLoppet, kokoaa hiihdon ystävät kauden yhteiseen päätöstapahtumaan Levin keväthangille 16.‐17.4.2011.

Tapahtuma starttaa lauantai‐iltana sprinttikilpailulla, jossa kolmihenkisissä joukkueissa on mukana Suomen ykköshiihtäjiä,tulevaisuuden tähtiä sekä yritysmaailman edustajia.

Sprintissä on mukana suomalaisia huippuhiihtäjiä, esimerkiksi tuore maailmanmestari Matti Heikkinen hyppää mukaan sprinttikisaan:

"Lauantai‐illan sprinttiviesti on tämän kauden viimeinen kilpailuni. On mukava päättää kausi Levin tutussa ympäristössä, jossa olen harjoitellut vuosittain vuodesta 2003 lähtien. Olin viimeksi leirillä Levillä lokakuun lopulla 2010, jolloin vaelsin Levitunturissa ensilumen sataessa maahan. Viikonlopun tapahtumalta odotan rentoa ja iloista ilmettä, jossa yleisö ja kisailijat pääsee nauttimaan monipuolisesta kisailusta".

Heikkisen lisäksi sprintissä nähdään muun muassa Ville Nousiainen, Riitta‐Liisa Roponen, Matias Strandvall, Niklas Colliander, Martti Jylhä, Kari Varis ja Anne Kyllönen.

Sunnuntaina hiihdetään viikonlopun päätapahtuma, jossa valittavana on kunto‐ tai kilpasarjoja ja 25km:n tai 50km:n matkoja. Hiihtotyylinä perinteinen ja osallistua voi jokainen hiihdon ystävä.

Hiihtoreitti kulkee Levin ympäri ja on pituudeltaan noin 25km – mukana on vaihtelevaa maastoa ja tarjolla ennenkaikkea hyviä fiiliksiä.

"Reitti kulkee Levin ympäri ja matkan varrella on huoltopisteitä, joissa on tarjolla muun muassa voiteluapua ja juomaa. Tarkoitus on, että ihan jokainen hiihdon ystävä pystyy osallistumaan tapahtumaan ja juuri siksi myös huoltopalvelut on oltava korkeatasoisia. On hienoa, että meillä on suomalaisia huippuhiihtäjiä mukana tapahtumassa, mutta vielä tärkeämpää on saada tavalliset kuntoilijat mukaan ladulle", toteaa reittivastaava Juha Vanhanen.

LeviLoppet on myös näillä näkymin Pirjo Murasen hienon uran viimeinen hiihtokilpailu. Lopettamispäätöksestä taannoin tiedottanut Muranen osallistuu Levillä lauantaina sprinttikilpailuun ja on mukana kuntoilijoita kirittämässä vielä myös sunnuntaina.

LeviLoppetista on tarkoitus kehittää pitkällä tähtäimellä hiihtokansan yhteinen päätöstapahtuma, joka kerää hiihdon ystävät läheltä ja kaukaa Levin maisemiin.

Myös Matti Heikkinen on visiosta innoissaan:

"Levin tapahtumassa on potentiaali muodostua vuosittaiseksi hiihtokauden päätöstapahtumaksi. Levin monipuoliset aktiviteetit mahdollistavat hiihtäjille nauttia hiihdon lisäksi esimerkiksi laskettelusta, kylpylästä ja hyvästä ruoasta. Aion myös itse nauttia edellä mainituista aktiviteeteista. Viikon ehdoton tavoite on myös nauttia Levin latujen varrella lämpimät lettukahvit auringon paistaessa".

-LevilLoppetin tiedote


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama