quantum banneri 2

Lauantaina Saami Ski Race ja Norefjellrennet

norefjell_introKevät lähestyy, mutta hiihtokelit ovat edelleen kohdillaan myös eteläisessä Suomessa. Mielenkiintoisimmat hiihtotapahtumat käydään kuitenkin Lapissa ja Etelä-Norjan tuntureilla.

norefjell

Viime vuoden Norefjellrennetin kärkikolmikko. Kuva: N-3

Kevät lähestyy, mutta hiihtokelit ovat edelleen kohdillaan myös eteläisessä Suomessa. Mielenkiintoisimmat hiihtotapahtumat käydään kuitenkin Lapissa ja Etelä-Norjan tuntureilla.

Saami Ski Race

Saami Ski Race hiihdetään Enontekiöstä Norjan Kautokeinoon vanhaa paikkakuntien välistä postipolkua pitkin. Päätapahtuma on pituudeltaan peräti 90 kilometriä ja se hiihdetään vapaalla. Yhtenä ennakkosuosikeista kisaan lähtee Kari Varis. Saamme kisan jälkeen varmasti Karpan kommentit. Ensimmäisestä sijasta on luvassa 800 euron stipendi. Osallistujia tapahtumassa on reilu 300.

Ski Classics finaali – Norefjellrennet

Ski Classics-sarjan finaali Norefjellrennet hiihdetään Etelä-Norjan tuntureilla noin 1½ tunnin ajomatkan päässä Oslosta. Kilpailu hiihdetään kahtena 32 kilometrin lenkkinä huikeissa tunturimaisemissa ja kilpailussa on kolme välikiriä 5, 12 ja 33 kilometrin kohdilla.

Tapahtuman lähtölista ei ole sieltä kevyimmästä päästä: Rickardsson, Södergren, Østensen, Aukland, Ahrlin, Svärd , Fredriksson ,Rezac, Brink...myös viime viikolla Jämin talvitriathlonin MM-kisoissa ollut ja toiseksi sijoittunut Arne Post on viivalla. Mies hiihti varsin hyvin Vasaloppetissa (16.) ja Birkebeinnerretissä (7.). Myös Petter Northug oli lähdössä mukaan. Hiihtokunigas jaksoi hyvin vielä viime viikonlopun Norjan mestaruuskilpailuissa voittaen sekä joukkuesprintin yhdessä Jon Kristian Dalin kanssa, että 50 kilometrin kilpailun. Viikonloppu kuitenkin katkaisi kamelin selän ja Northug ilmoitti viikolla olevansa todella väsynyt ja jättävänsä Norefjellrennetin väliin. Muista ennakkosuosikeista Oskar Svärd on ollut Birkebeinerrennetin jälkeen väsynyt ja sairas. Svärd joutui lepäämään kahdeksan päivää, mutta aikoo silti startata.

Naisissa maratonhiihtospesialistien Nyströmin, Bonerin ja Hansson lisäksi ilmoittautuneiden joukossa on Astrid Jacobsen, joka on kuitenkin valitellut viime päivinä kurkkukipua, joten jää nähtäväksi starttaako hän.

Kisa starttaa klo 10 Suomen aikaa. Seuraa Hevoskuurin Facebook-sivua mikäli mahdollinen nettilähetys kiinnostaa. Ohessa hieno video viime vuoden kilpailusta.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama