quantum banneri 2

Norefjellrennet Auklandin ylivoimaa

aukland020311_introSki Classics-sarjan finaali Norefjellrennet käytiin Norjassa. Anders Aukland haliitsi kilpailua alusta loppuun.

 

aukland020311Anders Aukland Norefjellrennetin voittoon . Kuva: Ski ClassicsSki Classics-sarjan finaali Norefjellrennet käytiin vaikeissa olosuhteissa. Öinen vesisade oli tehnyt tehtävänsä ja rinnesoilta valunut vesi pehmensi ladun paikoin sohjoksi. Kun tähän lisätään noin 1800 nousumetriä, muodostui kisasta äärimmäisen raskas ja erot kasvoivat isoiksi. Anders Aukland arveli jo edellisenä iltana, että loppumatkasta voi olla vaikea saada suksea toimimaan.

Viime vuoden voittaja Aukland aloitti kisan vahvasti, karaten heti kättelyssä muilta. Viidessä kilometrissä olleen ensimmäisen kirimaalin kohdalla ero takaa-ajaviin oli useita sekunteja ja toisessa kirimaalissa 12 kilometrin kohdalla eroa seuravaana tulleisiin Mathias Fredrikssoniin ja vasta 23-vuotiaaseen Anton Sjöholmiin oli 45 sekuntia.

Sen jälkeen kilpailu eteni seuraavasti:

25km – Aukland johti takaa-ajajia yli 1:30 minuutilla. Jerry Ahrlin ja Stanislav Rezac olivat yli viisi minuuttia perässä.

33km – Takaa-ajoporukan muodostaneet Anders Myrland, Anton Sjöholm, Anders Södergren ja Mathias Fredrikson olivat yli kaksi minuuttia Auklandia perässä.

47 km – Aukland jatkoi ylhäisessä yksinäisyydessään takaa ajavan nelikon ollessa noin neljän minuutin päässä. Tässä vaiheessa hienon kauden hiihtäneet Stanislav Rezac ja Jerry Ahriln olivat sijoille 13. ja 14., jo 11 minuuttia kärkeä perässä. Miehet olivat varmistaneet ennen päätösosakilpailua kärkisijat Ski Classics-sarjassa, joten turha kiire oli pois.

56 km – Takaa-ajajat olivat 4:10 Auklandia perässä. Pian tämän jälkeen takaa-ajonelikon kiinni saanut Daniel Rickardson yritti irti, siinä välittömästi onnistuen.

Maali 65 km – Aukland sai tuuletella voittoa rauhassa. Daniel Rickardsonin loppuveto oli kuitenkin vahva. Hän sai viimeisellä 9 kilometrillä Auklandia kiinni yli kaksi minuuttia. Myös Vasaloppet-voittaja Jörgen Brink hiihti lopun hurjasti ja nousi takaa kolmanneksi ohi Anders Södergrenin.

Kilpailu otti luonnollisesti Anders Auklandin voimille.

– Olin todella väsynyt lopussa. Rata oli yhtä rankka kuin Holmenkollenin 50 kilometriä, mutta kilpailu oli pidempi, kommentoi Aukland maalissa. Kun mieheltä kysyttiin kauanko hän meinaa vielä jatkaa, oli vastauksena, että ainakin vielä ensi kauden.

Toiseksi sijoittuneen Daniel Rickardsonin kommentit olivat saman suuntaisia

– Tämä oli rankin rata ja kilpailu, mitä olen ikinä hiihtänyt. Alku oli vaikea minulle, mutta loppua kohti lähti kulkemaan paremmin, tuumi Rickardson, joka vihjasi myös, että hänet saatetaan nähdä Petter Northugin lailla ensi vuoden Vasaloppetissa.

Myös kolmanneksi sijoittunut Jörgen Brink oli totaalisen uupunut maalissa.

– Tätä on vaikea kuvailla, mutta tällä hetkellä olo on aivan hirvittävä! Tämä oli rankin kilpailuni ikinä. Tämä on luonteeltaan täysin erilainen kuin Vasaloppet, jossa ei ole tällaisia nousuja. Alku oli minulle hankala. Tuntuu, että tällä iällä tarvitsee hiihtää jonkin aikaa, ennen kuin kone käynnistyy kunnolla, kommentoi Brink.

Astrid Jacobsen jättäytyi naisten kilpailusta toipilaana pois. Seraina Boner hiihti selvään voittoon.

Tulokset

Norefjellrennet

Naiset

1. Seraina Boner, Engadin Skimarathon Team 4:43:49.1
2. Solfrid Braathen, Høybråten og Stovner IL + 4:39.0
3. Jenny Hansson, Team Exspirit + 5:03.3
4. Susanne Nyström, Team Exspirit + 11:29.4
5. Laila Kveli, Team Xtra Personell + 24:53.3

Miehet

1. Anders Aukland, Team Xtra Personell 3:47:47.2
2. Daniel Rickardsson, New Sweden + 1:48.9
3. Jörgen Brink, Team United Bakeries + 3:45.2
4. Anders Södergren, Camp Södergren Ski Team + 3:48.3
5. Mathias Fredriksson, Team Exspirit + 4:06.8
6. Anton Sjöholm, Team Exspirit + 4:28.5

http://www.skiclassics.com
http://n-3.no


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama