quantum banneri 2

Kari Varis nopein Lapponia-hiihdon päätöspäivänä

lapponia080411_introKari Varis oli nopein Lapponian päättäneessä 80 kilometriä pitkässä Karra Huikosessa. Reitti kulki Hetasta Pallaksen kautta Olokselle.


lapponia080411Kari Varis Lapponia-hiihdon voittoon. Kuva:Sini Rautaparta-TeisalaKari Varis oli nopein Lapponian päättäneessä 80 kilometriä pitkässä Karra Huikosessa. Reitti kulki Hetasta Pallaksen kautta Olokselle.

Keli oli edellispäivien tapaan liukas. Matkaa tehtiin pääosin sopuisasti. Jussi Simula kiristi huonokuntoisella latuosuudella vauhtia, mutta isommalle karkumatkalle mies ei päässyt.

Viimeinen viisi kilometriä hiihdettiin kovaa. Lopussa vahvin oli Kari Varis joka kukisti loppukirissä Timo Simonlatserin. Myös Paavo Puurunen tuli aivan kannassa maaliin. Varis oli nopein myös viikon kokonaistuloksissa ja näin 1200 euron palkintostipendi matkasi Joensuuhun. Varis oli luonnollisesti tyytyväinen hiihtoonsa.

-Toki edellisten päivien rasitukset tuntuivat, mutta siitä huolimatta fiilis matkan aikana oli ihan hyvä. Olisi voitu hiihtää kovempaakin. Itse olin kärjessä vain viimeiset viisi metriä, mutta se kuulu tämän kisan luonteeseen, kun hiihdetään viikon kokonaisvoitosta, kertoo Varis.

Varis aikoo hiihtää vielä Leviloppetin reilun viikon päästä, mutta muuten sukset saavat olla tämän talven osalta rauhassa.

-Kunhan tästä palautuu, niin aloitan juoksupainotteisen harjoittelun. Tarkoitus on mahtua Kalevan Rastin kakkosjoukkueseen toukokuun alun 10mila-viestissä, paljastaa Varis lähikuukauden suunnitelmiaan.

Naisten sarjassa Heli Heiskanen jatkoi voittokulkuaan ollen sekä koko viikon, että päivän nopein.

Tuloksia myöhemmin....

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri