quantum banneri 2

Petra Majdic lopettaa uransa hymyillen

joulupukki_majdic070411_introSlovenian Petra Majdic kilpailee uransa viimeisiä "totisia" kilpailuita Tour De Barents hiihtokiertueella kantaen keltaista johtajan liiviä kahden etapin jälkeen.

joulupukki_majdic070411Joulupukki ja Petra Majdic. Kuva:Aapo LaihoSlovenian Petra Majdic kilpailee uransa viimeisiä "totisia" kilpailuita Tour De Barents hiihtokiertueella kantaen keltaista johtajan liiviä kahden etapin jälkeen. "Saatan vielä hiihtää joitain näytöskisoja, mutta totiseen kilpahiihtoon en tule palaamaan.", toteaa Majdic hymyillen.

Uransa alkua Majdic kuvailee seuraavasti: "Slovenia ei ollut tuolloin hiihdon mahtimaa. Pikkuhiljaa opimme muilta ja pystyimme saavuttamaan maailman kärkeä valmennuksessa ja huollossa", hän kertoo. Uran ensimmäinen maailmancupvoitto vuodelta 2006 ja viime vuoden sprintin olympiapronssi ovat piirtyneet kirkkaimpina muistoina hänen mieleensä. "Vancouverissa vuodatin urani ainoat kyyneleet, muutoin olen hymyillyt koko urani", hän muistelee olympiapronssia, jonka hän saavutti murtuneesta kylkiluusta huolimatta suistuttuaan radalta verryttelylenkillä.

Petra Majdic jatkaa kuitenkin muissa tehtävissä hiihdon parissa. "Yritykseni toimii mm. suomalaisen sauvamerkin One Wayn maahantuojana ja lisäksi se toimii mm. kiinteistöalalla", kertoo Majdic. Mutta tulevaisuuteen mahtuu muutakin. "Olen mukana organisaatiossa, joka hakee vuoden 2017 MM-kisoja Planicaan", Petra sanoo innostuen ja kenties heittäen haasteen Lahden MM –hankkeelle.

Ennen työelämän haasteita on kuitenkin hyvä ottaa rennommin. Vaikka Tour De Barents on Petran mielestä ollut puoliksi lomaa lämpimän ja leppoisan ilmapiirinsä ansiosta, on pian aika suunnata Kreikan lämpöön. "Palattuani kotiin minulla on vielä n. 10 päivän työrupeama yhteistyökumppaneiden ja median kanssa, mutta sitten aion levätä", hän sanoo päättäen haastattelun, jotta ehtisi samaan kuvaan hyvän ystävänsä Joulupukin kanssa.

-Aki Tuovinen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri