quantum banneri 2

Kevään hiihtouutisia maailmalta: Lina Andersson ja Emmanuel Jonnier lopettavat hiihtouransa

Kevään hiihtouutisia maailmalta. Lina Andersson ja Emmanuel Jonnier lopettavat hiihtouransa.

Ruotsi: Ruotsin Torinon 2006 olympialaisten parisprintin olympiavoittaja Lina Andersson (30) on päättänyt lopettaa uransa. Olympiavoiton lisäksi Anderssonin parhaita saavutuksia ovat kaksi MM-hopeaa ja yksi MM-pronssimitali. Näistä henkilökohtainen hopea tuli Oberstdorfin MM-sprintistä 2005 ja toinen hopea parisprintistä Liberecistä 2009. Liberecistä Andersson sai lisäksi pronssisen mitalin viestistä.

Nyt Andersson on päättänyt lopettaa uransa. Viime vuosina hän on kärsinyt useista loukkaantumisista sekä hengitysteiden ongelmista.

– Lopettamiseni ei ole suoraa seurausta minun hengitystieongelmista, mutta kyllä minun terveysvaivat olivat viime vuosina keskeisessä roolissa. Olen tullut tähän päätökseen viimeisten kuukausien aikana. Joka asialla on aikansa ja nyt tunnen itseni valmiiksi jättämään huippu-urheilun. Elämässä on muitakin asioita kuin hiihto ja nyt olen saavuttanut elämässä sen pisteen, että on aika katsoa uusia haasteita. Aloitan opiskelut ensi syksynä, kertoo Lina Andersson jatkosuunnitelmistaan.

– Parhaat kilpailumuistoni ovat luonnollisesti Torinon olympialaisten parisprintistä, jossa yhdessä Anna Olssonin kanssa voitimme kultaa. Olen ollut etuoikeutetussa asemassa, että olen saanut tehdä sitä, mitä olen aina halunnut. Hiihto on antanut minulle paljon. Olen matkustanut ympäri maailmaa ja tavannut mielenkiintoisia ihmisiä sekä päässyt osallistumaan hiihdon päätapahtumiin. Mutta nyt haluan tehdä asioita, joihin minulla ei ollut aikaa urheilu-urani aikana, päättää Andersson.

Ranska: Myös Ranskan maajoukkuehiihtäjä Emmanuel Jonnier (35) on päättänyt lopettaa pitkän hiihtouransa. Näin Ranskan mieshiihtoon tulee tilaa uusille miehille, sillä aiemmin myös Vincent Vittoz oli päättänyt lopettaa oman uransa.

Jonnier ehti kuulua Ranskan maajoukkueeseen arvostettavat 13 vuotta ja hän ehti osallistua kolmiin olympialaisiin. Maailmancupissa Jonnier oli palkintopallilla useita kertoja. Tämä talvi oli kuitenkin Jonnierille vaikea ja hän päätti lopettaa uransa, koska uskoi että olisi vaikeaa enää päästä takaisin huipulle tämän kauden vaikeuksien jälkeen. Jonnierin neljäs sija Torinon olympialaisten viidelläkympillä on edelleen Ranskan mieshiihdon paras sijoitus talviolympialaisissa.

Grönlanti: Venäläinen Oslon MM-kolmonen yhdistelmähiihdosta, Ilia Chernousov voitti kolmipäiväisen Artic Circle Racen Sisimiutissa Grönlannin länsirannikolla, 65 kilometriä napapiiristä pohjoiseen. Artic Circle Race oli äärimmäisen kova kolmipäiväinen etappikilpailu, jossa matkaa kertyi yhteensä 160 kilometriä varsin vaihtelevissa maastoissa. Ensimmäinen etappi oli 57 kilometriä, toinen 46 km ja päätösetappi taas 57 kilometriä. Chernousov selviytyi urakasta hieman yli 10 tunnissa ollen varsin ylivoimainen voittaen toista lähes tunnilla. Maalissa Chernousov kehui Grönlannin uskomattoman kauniita maisemia ja kertoi nauttineensa suuresti tästä ainutlaatuisesta hiihtokilpailusta. Naisten kilpailun voitti Grönlannin oma tyttö Niviaq Chemnitz Berthelsen, joka osallistui myös Oslon MM-kisoihin voittaen kisojen karsintakilpailun selviytyen näin varsinaisille kilpailumatkoille mukaan.

Lähteet: Ruotsin hiihtoliiton lehdistötiedote ja langd.se


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama