quantum banneri 2

Jo 7000 ilmoittautunutta Vasaloppettin

Vasaloppet ja sen oheistapahtumat kasvattavat suosiotaan.

Vasaloppet ja sen oheistapahtumat kasvattavat suosiotaan. Talviviikon tapahtumat vetivät viime vuonna noin 50 000 osallistujaa. Tapahtumista suurin eli Vasaloppet myytiin loppuun syksyllä ja ensi talven kilpailuun on tällä hetkellä jo 7000 ilmoittautunutta. Vasaloppet hiihdetään perinteisesti maaliskuun ensimmäinen viikonloppuna Sälenistä Moraan. Talviviikolla järjestetään yhdeksän tapahtumaa kymmenen päivän aikana. Kaikkiaan ensi talven tapahtumiin on jo 10 000 ilmoittautunutta, mikä on 44 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kesäviikon tapahtumista suosituin on maastopyöräily CykelVasan, johon odotetaan tänä vuonna noin 6000 osallistujaa. CykelVasan järjestetään 13. elokuuta ja se ajataan pitkälti Vasaloppetin reittiä.

Myös Sälenistä Moraan juostava maastojuoksuviesti VasaStafetteniin odotetaan kasvua. Viime vuonna tapahtuma veti noin 350 kymmenhenkistä joukkuetta. Viime vuonna Suomesta viestissä oli mukana suunnistusseura Ikaalisten Nouseva-Voima sijoittuen toiseksi. Seura on mukana myös tämän vuoden viestissä.


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri