quantum banneri 2

Millainen mies on Norjan mieshiihtäjien uusi päävalmentaja Trond Nystad?

Norjan mieshiihtäjien uusi päävalmentaja Trond Nystad ei ole varmaankaan suomalaisille kovin tuttu, joten seuraavassa miehestä hiukan enemmän.

Norjan mieshiihtäjien uusi päävalmentaja Trond Nystad ei ole varmaankaan suomalaisille kovin tuttu, joten seuraavassa miehestä hiukan enemmän.

Kun Norjan menestystä ja kehuja saanut edellinen päävalmentaja Morten Aa Djupvik hieman yllättäen päätti lopettaa tehtävässään, tuli Norjassa pieni hätä ja kiire löytää yhtä hyvä seuraaja hänen tilalleen. Tehtävään valittiin kovien testien ja haastattelujen jälkeen 40-vuotias Trond Nystad.

– Tämä on kunniatehtävä ja olen etuoikeutettu saadessani työskennellä näin hienojen urheilijoiden ja johtajien kanssa, sanoi Trond Nystad valinnan julkistamistilaisuudessa.

Alussa oli monien ehdokkaiden nimiä esillä, mutta osan kieltäydyttyä kiireiden ja muiden syiden takia, Nystadin nimi nousi nopeasti yhtenä ennakkosuosikkina tehtävään. Ja niin hänet myös lopullisesta neljän ehdokkaan ryhmästä valittiinkin.

– Uskon, että meillä on valmentaja, joka on sekä valmentaja että johtaja. Meitä on hiukan syytetty sisäpiirin puuhastelusta ja jääviydestä ja tällä kertaa saamme valmentajan, joka tulee ulkopuolelta ja jolla on kokemusta USA:sta, Saksasta ja Sveitsistä, sanoi Norjan maastohiihtokomitean puheenjohtaja Hermod Bjerkestøl

Nystadilla on yliopisto tutkinto Deveristä ja USA:ssa hän on toiminut ensin yliopistovalmentajana maastojuoksussa ja hiihdossa ja myöhemmin USA:n maajoukkueen päävalmentajana. USA:n jälkeen hän toimi kaksi vuotta Saksan naisten joukkueen valmentajana, jota seurasi pesti Sveitsin sprinttijoukkueen valmentajana. Trond Nystad on ollut naimisissa myös entisen Saksan maajoukkuehiihtäjän Claudia Nystadin kanssa. Trond Nystadin kaksoisveli Knut toimii Norjan voitelupäällikkönä. Viimeiset vuodet Nystad on asunut Denverissä USA:ssa ja uudessa tehtävässään Norjan mieshiihtäjien päävalmentajana hän aloittaa virallisesti 1. heinäkuuta. Tosin hän käy jo tutustumassa urheilijoihin paremmin Sognefjellin lumileirillä kesäkuun alussa.

Nystad kertoo, että hän sietää hyvin stressiä ja on hyvä joukkuepelaaja ja kommunikoimaan joukkueen kanssa. Tulostavoitteistaan Nystad sanoo seuraavaa.

– Norjalaiset hiihtäjät ovat menestyneet hyvin viime arvokisoissa, kuten Vancouverin olympialaisissa ja Oslon MM-kisoissa, sen sijaan arvokisojen välissä ei ole tullut yhtä hyvää menestystä. Jatkossa tavoitteena on menestyä tasaisemmin joukkueena myös maailmancupin kokonaiskilpailussa ja Tour de Skilla paremmin, kertoo Nystad.

– Vielä on kuitenkin liian ennenaikaista sanoa, mitä haluan muuttaa tai tuoda uutta maajoukkuetoimintaan. Tämä kaikki vie aikaa. Ennen kaikkea haluan rauhassa istua alas urheilijoiden ja päättäjien kanssa ja analysoida tilannetta. Ensin haluan nähdä, mikä tilanne on tällä hetkellä ja mitä seuraavat askeleet mahdollisesti voisivat olla, sanoo Nystad mahdollisista muutoksista.

Trond Nystad ei myöskään näe ongelmana sitä, että joukkueessa on suuria persoonia, kuten Petter Northug. Päinvastoin hänen mielestään joukkue on varsin homogeeninen ja yhteistyöhaluinen ja urheilijat ovat olleet innostuneita ja uteliaita tästä uudesta tilanteesta Norjan miesten joukkueessa. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, minkälaisia tuloksia norjalaiset Trond Nystadin johdolla saavuttavat lähivuosina.

Lähde: fiscrosscountry.com/langrenn.com


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama