quantum banneri 2

Tartu Maraton myyty loppuun

 tartu190211_introVirossa hiihdettävä Tartu Maraton jatkaa kasvuaan. Päätapahtuma 63km perinteisellä Otepäästä Tartoon on myyty loppuun.

 

 tartu190211Tartu Maraton 2010. Kuva: Tarmo HaudVirossa hiihdettävä Tartu Maraton jatkaa kasvuaan. Päätapahtuma 63km perinteisellä Otepäästä Tartoon on myyty loppuun. Järjestäjät asettivat osanottajakatoksi 6000 hiihtäjää ja tuo raja saavutettiin jo tammikuussa. Kilpailu myytin loppuun myös viime vuonna, mutta osanottajamäärää on pystytty kasvattamaan lyhyemmän matkan suosion myötä.

Yhteensä yli kahdeksan tuhatta hiihtäjää on ilmoittautunut 63 ja 31 km:n matkoille. Kilpailijoita on 31 eri maasta, mikä on uusi ennätys.

Kilpailu kuuluu FIS:n Marathon Cupiin.

Tapahtumapäivällä on luvattu erittäin kylmää säätä.
-Tavallisesti ennen tapahtumaa huolenaiheena on ollut lumitilanne ja latujen kunto. Tänä vuonna ladut ovat erittäin hyvässä kunnossa, mutta kova pakkanen saattaa haitata kilpailua, kertoo kilpailunjohtaja Indrek Kelk.

Viime vuonna miesten sarjan voiton nappasi Anders Aukland, joka kukisti loppukirissä Jörgen Brinkin ja Oscar Svärdin. Naisten sarjan voitti Sandra Hansson.

Tänä vuonna muuan muassa marathon cupin menestyjistä Oscar Svärd, Daniel Tynell ja Stanislav Rezac eivät ole mukana, mutta osanottajalista on silti kova; muun muassa Auklandit, Brink, Ahrlin ja Alsgaard.Naisissa viime vuoden voittaja on Sandra Hansson on mukana. Mielenkiinnolla seuraamme Suomen Anu Tähtisen hiihtoa.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama