quantum banneri 2

Silmäleikkauksesta iloa aktiiviliikkujalle

Moni urheilija ja aktiiviliikkuja kärsii huonosta näkökyvystä ja joutuu käyttämään arkielämän lisäksi myös urheillessa silmä- tai piilolaseja. Uusimmilla silmäleikkaustekniikoilla silmien taittovirheet kuten liki-, kauko- ja hajataitteisuus ovat korjattavissa nopeasti ja vaivattomasti eikä harjoittelussa välttämättä tarvitse pitää kuin päivän-parin tauko.

Moni urheilija ja aktiiviliikkuja kärsii huonosta näkökyvystä ja joutuu käyttämään arkielämän lisäksi myös urheillessa silmä- tai piilolaseja. Niiden käyttö voi kuitenkin olla hyvin epämukavaa ja epäkäytännöllistä, ja tehdä jopa joidenkin lajien harrastamisesta mahdotonta. Huurtuvat ja tahriintuvat linssit ja tippuilevat piilolasit voivat pilata muuten nautinnollisen urheiluhetken, pahimmillaan pilata jopa koko tärkeän kilpailun.

Uusimmilla silmäleikkaustekniikoilla silmien taittovirheet kuten liki-, kauko- ja hajataitteisuus ovat korjattavissa nopeasti ja vaivattomasti eikä harjoittelussa välttämättä tarvitse pitää kuin päivän-parin tauko. Moderni silmäkirurgia tarjoaa ratkaisuja myös ikänäön hoidossa.

Näönkorjausratkaisu yksilöllisten näkövaatimusten mukaisesti

Näönkorjausleikkaus soveltuu useimmille. Käytössä on erilaisia tekniikoita, joista esitutkimuksessa valitaan yhdessä asiakkaan kanssa juuri hänelle parhaiten soveltuva leikkausmenetelmä.

Urheilijoilla ja aktiivisilla liikkujilla yleisin toimenpide on kaukonäön korjaava laserleikkaus, jossa silmän pintakerrosten taittovoimaa parannetaan ns. Excimer- eli kylmävalolaserilla. Yleisimmin laserhoito tehdään femtolasik-tekniikalla, joissa laserointi tehdään silmän pintaan muodostettavan ohuen läpän alle. Femto- ja lasik-leikkauksesta toipuminen on nopeaa; näkö on kirkas vielä saman päivän aikana ja kevyttä liikuntaa voi harrastaa jo seuraavana päivänä.

Laserleikkausten ohella näköä voidaan korjata erilaisilla silmänsisäisillä linsseillä. Linssit korjaavat joko normaalia silmien taittovirhettä tai esimerkiksi ikänäköä, joka tulee kaikille jossain vaiheessa elämää, riippumatta ovatko silmät muuten liki-, kauko- tai normaalitaitteiset. Linssileikkauksen jälkeen ei tarvita enää kauko- eikä lähilaseja. Linssileikkaus soveltuu myös harmaakaihen hoitoon, jolloin kaihin hoidon lisäksi myös silmälasintarve poistuu.

Monet suomalaiset huippu-urheilijat ovat käyneet taittovirheleikkauksessa ja heidän kokemuksiaan asiasta voi lukea muun muassa taittovirheleikkauksia tarjoavien yritysten kotisivuilta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Premiumsport.fi

ulvang banneri