quantum banneri 2

Viron mitalit tiukassa Holmenkollenilla Veerpalun kuumeillessa

Viron hiihdon suurin ja todennäköisesti myös ainoa mitalitoivo Andrus Veerpalu on kamppaillut viime päivät kuumetaudin kanssa. Liberecin kahden vuoden takainen 15 kilometrin maailmanmestari tehnee päätöksen MM-kisoihin osallistumisesta lähipäivinä. Viron hiihdon suurin ja todennäköisesti myös ainoa mitalitoivo Andrus Veerpalu on kamppaillut viime päivät kuumetaudin kanssa. Liberecin kahden vuoden takainen 15 kilometrin maailmanmestari tehnee päätöksen MM-kisoihin osallistumisesta lähipäivinä.

Veerpalu on kärsinyt lievästä kuumeilusta muutamia päiviä eikä tilanne ole kohentunut. Veerpalun lääkäri Tarvo Kiudma pelkäsi taudin huipentuvat poskiontelotulehdukseksi, joka olisi merkinnyt vieläkin huonompaa ennustetta arvokisoja ajatellen, mutta vielä tilanne ei vielä ole virolaisten hiihdon ystävien onneksi pahentunut.

-Tilanne ei ole huonompi tai parempi kuin aikaisemmin. Kuume on ja pysyy, kertoi Kiudma maanantaina virolaiselle Postimees-lehdelle.

Kiudman mukaan pakkolepo ei ole koskaan tehnyt hyvää Veerpalulle eikä usko sen nytkään olevan hyväksi, varsinkin kun 15 kilometrin starttiin on aikaa vain viikko. Tauti pilaa Veerpalun viimeistelyharjoitukset, ja mikäli sairaus jatkuu MM-kisoihin asti, ei Veerpalua luonnollisestikaan nähdä MM-laduilla.

-Seuraavat pari päivää ovat ratkaisevia Oslon kisoihin osallistumisen kannalta, Kiudma pohtii Veerpalun terveystilannetta.

Veerpalu on kärsinyt myös polvivammasta, mutta tällä hetkellä jalan kunto on toissijainen kuumeen uhatessa kaksinkertaista olympiavoittajaa ja maailmanmestaria.

Veerpalun poisjäänti tai kuumeen heikentämät suoritukset veisivät todennäköisesti mahdollisuudet virolaiseen MM-mitaliin Holmenkollenilla. MM-Liberecin 15 kilometrin perinteisen viides Jaak Mae on nousukunnossa selkävaivojen jälkeen, mutta Drammenin maailmancupin 25. sija miehen bravuurimatkalla on turhan kaukana mitalivauhdista.

-Sääli että harjoittelutauko oli niin pitkä, monia asioita jäi tekemättä, harmitteli Mae samassa Postimees-lehden artikkelissa.

Virolaisten kolmas kansainvälistä vauhtia ajoittain pitänyt hiihtäjä Aivar Rehemaa on tällä hetkellä syvällä suossa. Drammenissa irtosi 74. sija lähes kolme ja puoli minuuttia voittaja Daniel Rickardsonin takana. Vuoden 2002 nuorten maailmanmestari tähtää 50 kilometrin päätösmatkalle.

Lähde: Postimees

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri