quantum banneri 2

Veerpalu ei osallistu MM-kisoihin – ura ohi

Andrus Veerpalu ei osallistu Holmenkollenin MM-kisoihin. Miehen jo yli viikon kestänyt ylähengitystietulehdus ei ole parantunut odotetulla tavalla ja näin ollen virolainen ei pysty puolustamaan 15 kilometrin perinteisen maailmanmestaruutta. Andrus Veerpalu ei osallistu Holmenkollenin MM-kisoihin. Miehen jo yli viikon kestänyt ylähengitystietulehdus ei ole parantunut odotetulla tavalla ja näin ollen virolainen ei pysty puolustamaan 15 kilometrin perinteisen maailmanmestaruutta.

Veerpalu suunnitteli lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen. Sairastuminen tarkoittaa sitä, että hiihtokilpailut on nyt kansainvälisellä tasolla hiihdetty. Kotimaan laduilla mies saattaa silti hiihtää.

-Tahto on ollut kova ja taustatiimi on tehnyt paljon työtä, mutta terveydentila ja ikä ovat sellaisia signaaleja, joita kunnianhimoisimmankin urheilijan on uskottava, vuodatti Veerpalu Postimees-lehden mukaan.

Virossa uutinen on otettu vastaan surullisena. Veerpalua ollaan kuitenkin jo spekuloimassa valmennustehtäviin. Etelänaapurin nykyinen valmentaja Mati Alaver saattaa jättää paikkansa kauden lopuksi ja tässä tapauksessa Viron hiihtoliitto joutuu etsimään uuden valmentajan.

-Valmentaminen voisi olla yksi hänen vaihtoehdoistaan, mutta en tiedä onko hän halukas päävalmentajaksi, kommentoi Alaver.

Veerpalu teki päätöksen jättäytyä MM-kisoista yhdessä Alaverin kanssa.

-Päätös tehtiin jo eilen ja se oli helppo tehdä. Jos urheilija on jo 40-vuotias tällaista voi tapahtua milloin vain, sanoi Alaver.

Peterson korvaa Larssonin sprintissä

Myös Ruotsissa sairastellaan. Sprinttijoukkue kokee muutoksia viime hetkillä kun Mats Larsson sairastui eikä hiihdä sprintissä. Larssonin korvaa Teodor Peterson. Muut Ruotsin sprinttihiihtäjät ovat Emil Jönsson, Marcus Hellner sekä Jesper Modin. Naisissa mitaleista kamppailevat Charlotte Kalla, Hanna Falk, Hanna Brodin ja Ida Ingemarsdotter.

Lähde: Postimees, SVT

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama