quantum banneri 2

Björgen jännittynyt ja epävarma ennakkosuosikki

Ensimmäisen kisapäivän lähestyessä yksi kisojen suurimmista etukäteissuosikeista, Norjan Marit Björgen myöntää, että hän on jo hiukan alkanut jännittää kisoja ja olo on epävarma, mutta pitää kuitenkin itseään yhtenä torstaisen sprinttikilpailun ennakkosuosikeista.

Ensimmäisen kisapäivän lähestyessä yksi kisojen suurimmista etukäteissuosikeista, Norjan Marit Björgen myöntää, että hän on jo hiukan alkanut jännittää kisoja ja olo on epävarma, mutta pitää kuitenkin itseään yhtenä torstaisen sprinttikilpailun ennakkosuosikeista.

-Tunnen, että alan olla oikeasti jännittynyt nyt, kertoi Björgen Norjan joukkueen lehdistötilaisuudessa. Björgen jatkoi vielä samaan putkeen: - Jännitystä pitääkin olla. Se on samanlainen jännitys nyt täällä Holmenkollenilla, kuin mitä se oli ennen maailmancup-kauden avausta Jällivaarassa. Ei tämä ole mitään uutta, että olen jännittynyt ennen arvokisoja. Minä tarvitsen sen jännityksen yltääkseni parhaaseen suoritukseeni.

Björgen voitti sprintin olympiakultaa Vancouverissa, mutta ei ole välttämättä Oslon kuumin ennakkosuosikki kotiladuilla.

-Sprintti on ainakin naisten osalta etukäteen kaikkein avoin kilpailu voittajan suhteen. Minun mielestä on 13–15 hiihtäjää, jotka kaikki voivat ottaa mitalin, ja ehkä myös voittaa kisan. Meidän neljän norjalaisen lisäksi Ruotsin Hanna Falk, Charlotte Kalla ja Ida Ingemarsdotter, USA:n Kikkan Randall, Italian Arianna Follis ja Magda Genuin sekä Petra Majdic ja muut slovenialaiset sekä suomalaiset, pohtii kilpailua Norjan sprinttivalmentaja Jon Arne Schjetne.

Marit Björgen on sitä mieltä, että Holmenkollenin pitkä rata sopii hyvin hänelle. Hän pitää varsinkin pitkästä noususta, jossa on mahdollista päästä muilta karkuun. Björgen voitti Kollenin sprintin viime vuonna ja pitää radasta enemmän kuin esimerkiksi Drammenin viime viikonlopun radasta.

Tavoitteekseen kisoissa Björgen on asettanut yhden kultamitalin. –Tavoite ja unelma on voittaa yksi kultamitali. Toivon, että pystyn sen myös saamaan. Uskon, että norjalaisen kotiyleisön edessä näistä tulee mielettömän mukavat kisat.

Pääkilpailukseen Björgen nimeään 10 kilometrin perinteisen kisan. - Sitten tulee kolmekymppiä, yhdistelmähiihto, viesti, sprintti ja parisprintti, rankkaa Björgen kisat tärkeysjärjestykseen.

Vielä ei ole varmaa, tuleeko Björgen hiihtämään kaikki matkat, ja se on nimenomaan parisprintti, mikä on kaikkein epävarmin kilpailu osallistumisen suhteen. Björgenin viimeistely on sujunut juuri niin kuin on suunniteltu ja hän on valmis kisojen hiihtokuningattaren tittelin metsästykseen.

Lähde: Langrenn.com/NTB


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri