550x90

Leena Puotiniemi ihmettelee: SUL:sta ei ole kuulunut mitään

Leenapuotiniemi_intro120811Leena Puotiniemi kertoi YLE Urheilun haastattelussa ihmetelleensä, miksei SUL:sta ole kuulunut mitään Daegun MM-kisavalintojen suhteen. Puotiniemi juoksi Tukholman maratonilla toukokuussa ajan 2.41,21, joka alittaa IAAF:n asettaman kisarajan 2.43,00. Kisarajan alittaminen ei ole kuitenkaan riittämässä MM-kisapaikkaan, sillä Suomen Urheiluliiton (SUL) asettama raja on 2.38,00.

Leenapuotiniemi120811Leena Puotiniemi. Kuva: Jarno MaimonenLeena Puotiniemi kertoi YLE Urheilun haastattelussa ihmetelleensä, miksei SUL:sta ole kuulunut mitään Daegun MM-kisavalintojen suhteen. Puotiniemi juoksi Tukholman maratonilla toukokuussa ajan 2.41,21, joka alittaa IAAF:n asettaman kisarajan 2.43,00. Kisarajan alittaminen ei ole kuitenkaan riittämässä MM-kisapaikkaan, sillä Suomen Urheiluliiton (SUL) asettama raja on 2.38,00.

– Mielelläni olisin MM-kisoihin lähtenyt mukaan. SUL on perustellut kovempaa rajaansa sillä, että maantielajeissa kisarajat ovat muita lajeja löysempiä. Ymmärrän toki kansainvälistäkin liittoa siinä, että he haluavat maratonille paljon osanottajia ja olisihan se hienoa, että jokaisesta maasta olisi ainakin yksi osanottaja. SUL:n päätös on mitä on ja siihen on tyydyttävä, kertoi Puotiniemi YLE Urheilun haastattelussa.

Suomessa maratonhuiput ovat yleensä yli 30-vuotiaita, eikä 35-vuotiaan lähettäminen MM-kisoihin "hankkimaan kokemusta" välttämättä ole SUL:n mielessä.

– Jostain sellaisesta saattaa myös olla kyse. Kaikki tieto mitä minulla valintaani liittyen on, tulee kuitenkin täysin median välityksellä. SUL ei ole koko kauden aikana ollut minuun millään tavalla yhteydessä näihin asioihin liittyen, Puotiniemi paljastaa.

Näin SUL:n valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä perusteli Suomen kovempia kisarajoja maratonilla.

– Tämä johtuu siitä epäsuhdasta, jonka IAAF tietoisesti aiheuttaa. He haluavat maantielajeihin (maraton ja kilpakävely) mahdollisimman suuren osanottajajoukon, jotta kilpailu olisi puitteiltaan komeaa katseltavaa. Tämä tietysti johtaa siihen, että tulosrajat eivät ole vertailukelpoisia. Me olemme urheilijavalinnoissa halunneet lähteä liikkeelle siitä, että laitamme kaikkien lajien urheilijat tasa-arvoisempaan asemaan. Tämän takia olemme kiristäneet maratonin ja kilpakävelyn tulosrajoja, perusteli Mäkelä YLE Urheilulle.

– Stadionilla järjestettävissä lajeissa urheilijat ovat keskenään tasa-arvoisessa asemassa. Tulosrajat perustuvat maailmantilastoihin ja niissä tapahtuviin muutoksiin ja lajin historiaan.

>>Linkki YLE:n juttuun:

Lähde: YLE Urheilu

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri