550x90

Ala-Malmin liikuntapuistossa juostaan lauantaina ultramatkoja

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ultrajuoksuseura Endurance järjestää ensimmäisen kerran 12 ja 6 tunnin juoksukilpailun Helsingissä. Ala-Malmin Liikuntapuiston ympäristössä juostava kilpailu on uusi tapahtuma, joka tarjoaa haastetta sekä aloitteleville ultraajille että kokeneemmille etenijöille.

Tapahtumapaikan sijainti on tarkkaan valittu, Malmilta löytyy kilpailijoille erittäin tasainen 2 kilometrin kierros sekä loistavat liikenneyhteydet julkisilla kulkuneuvoilla.

Reitti on virallisesti mitattu ja tapahtumalle on myönnetty IAU:n (International Association of Ultrarunners) Bronze Label, eli osallistujien tulokset ovat virallisia ja tilastokelpoisia.

Kilpailu käynnistyy lauantaina kello 9.00 kun 12 tunnin sarja lähtee matkaan. 6 tunnin sarjan lähtö on klo 15.00, ja molempien sarjojen kilpailu päättyy klo 21.00.

Kilpailussa kierretään tasaista noin 2 kilometrin kierrosta aina kello 20.30 saakka, jonka jälkeen kilpailijat ohjataan Ala-Malmin Liikuntapuiston kentälle lyhyelle noin 400 metrin kierrokselle viimeisen 30 minuutin ajaksi. Kilpailun lopetus on järjestetty lyhyemmälle reitille, jotta osallistujien huolto kilpailun päätyttyä saadaan käyntiin nopeasti. Myös tarkkojen tulosten mittaaminen kilpailun jälkeen nopeutuu.

Osallistujia on ilmoittautunut yli 70 ennen jälki-ilmoittautumisia, tämä joukko on jakaantunut lähes tasan 6h ja 12h sarjoihin. Osallistujista suurin osa on eri puolilta Suomea mutta muutamia muita Euroopan maita on myös edustettuna.

Tapahtuman sivut

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri