550x90

Henri Ansiolle kaikkien aikojen paras suomalaistulos polkujuoksun MM-kilpailuissa

Henri Ansio Pyhä Tunturimaratonilla aiemmin kesällä. Kuva: Pyhä Tunturimaraton

Henri Ansio Pyhä Tunturimaratonilla aiemmin kesällä. Kuva: Pyhä Tunturimaraton

Henri Ansio onnistui polkujuoksun MM-kilpailuissa Portugalissa lauantaina. Suomalainen selvitti 85 kilometrin reitin ajassa 9.22.58 ja oli noin 150 mieskilpailijan joukossa 14:s. Tulos on tiettävästi kaikkien aikojen paras suomalaistulos polkujuoksun MM-kilpailuissa.

Parhaimmillaan suomalainen oli epävirallisten tulosten mukaan väliaikapisteillä jopa kymmenen parhaan joukossa. Sijoitukset vaihtelivat kilometrien kuluessa ja maalissa Ansio oli neljästoista. Hän voitti niukasti myös Ruotsin Fritjof Fagerlundin, joka jäi Ansiolle pari minuuttia.

- Itsellä lähes nappi juoksu vaikka oli todella kuuma. Pieni muisto kotiin tuomisinakin kun poskeen tuli pieni naarmu kaatumisessa, Ansio kirjoitti Instagram-tilillään.

MM-kultaa voitti Espanjan Luis Alberto, joka selvitti mäkisen 85 kilometrin reitin ajassa 8.21. Himmeämmät mitalit menivät ranskalaisille. Hopealle juoksi Nicolas Martin ja pronssia otti viime vuoden maailmanmestari Sylvain Court.

Kilpailu on vielä kesken. Kestävyysurheilu.fi seuraa tilannetta. Kilpailun online-tulospalvelu ei ole luotettavimmasta päästä, mutta kilpailun menoa voi seurata tapahtuman sivuilta sekä suomalaisen Salomon-Suunto-Racingin Facebook-sivulta.

-Juho-Veikko Hytönen

Linkit sivuille


Premiumsport.fi

ulvang banneri