550x90

Virolaisjuoksija jätti Jarkko Järvenpään ja Jaakko Piesasen taakseen Pälkäneellä

Andi Noot. Kuva: Deca Text&Bild

Andi Noot. Kuva: Deca Text&Bild

Lauantaina Pälkäneen Rautajärvellä käytiin Pihtisalmen Retro-juoksukilpailu, jossa 9,6 kilometrin maalaistielenkin nopeimmin kiertänyt mies ja nainen palkittiin 500 euron stipendillä.

Miesten puolella kilpailu ykköspalkinnosta oli kolmen miehen kauppa. Suomessa aiemminkin kilpaillut virolainen Andi Noot oli lopulta suomalaisia juoksijoita vahvempi.

Noot kukisti tiukassa kirikamppailussa akillesjänneongelmistaan toipuneen Jaakko Piesasen kahdeksalla sekunnilla. Voittoaika oli 29:59. Kolmanneksi joutui taipumaan Jarkko Järvenpää, joka harjoittelee Valencian maratonia varten. Ennen lauantain starttia Järvenpää teki lähes 20 kilometrin lenkin.

- Suomen pojat yrittivät kahdestaan nujertaa minut, mutta joutuivat itse pulaan. Olin luottavainen, sillä tiesin jaksavani viimeiselle kilometrille asti. Sen jälkeen on aina tallessa yksi ”panssarin läpäisevä kuula”, jonka laukaisin 400 metriä ennen maalia, sanaili Noot loppuratkaisuista virolaiselle Jooksja-uutisportaalille.

Saarenmaalta kotoisin oleva Noot on ollut kilpailun nopein nyt kolmena vuonna peräkkäin. Hänen seuraava tavoitteensa on alittaa 1500 metrin EM-hallien aikaraja 3.44. 

Kilpailussa oli mukana myös hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Lars Moholdt. Norjalainen kellotti reitillä ajan 32.46.

Naisten puolella Laura Manninen oli täysin ylivoimainen kun ero seuraavaan, Heta Jaloseen, oli yli viisi minuuttia. Mannisen viimeinen kisastartti ennen New Yorkin maratonia päättyi aikaan 32:58.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri