550x90

Ennätyksensä New Yorkissa juossut Laura Manninen - "En ole koskaan nauttinut maratonista noin paljon"

Laura Manninen, Kuva: Hasse Sjögren/ Deca Text&Bild

Laura Manninen, Kuva: Hasse Sjögren/ Deca Text&Bild

Vantaan Kenttäurheilijat 58:n Laura Manninen kohensi maratonin ennätyksensä New Yorkissa lukemiin 2.41.08. Perinteikkäässä kilpailussa se riitti 15. sijaan.

Manninen kilpaili New Yorkissa neljättä kertaa urallaan ja oli toista kertaa mukana naisten niin sanotussa eliittiryhmässä. Tänä syksynä New Yorkissa juostiin napakassa tuulessa.

- Tuossa tuulessa ja tuolla reitillä en olisi pystynyt parempaan. En muistanutkaan, että reitti on niin rankka. Siellä on ihan jumalattoman pitkiä nousua, vaikkakin loivia, Manninen sanoi.

Manninen juoksi käytännössä koko matkan yksin ja nautti.

- En ole koskaan nauttinut maratonista noin paljon. Olin viimeksi eliittilähdössä 2010, ja siinä kisassa oli hirveät pakarakivut. Nyt päätin, että juoksen yksin ja nautin, kun ei ollut mitään vaivoja.

New Yorkissa Manninen oli naisten kilpailussa paras eurooppalainen. Kesällä Suomen EM-joukkueessa puolimaratonin juossut Manninen pitää nyt kahden viikon huilin harjoittelusta. Sen jälkeen ajatuksissa välkkyy osallistuminen Dubain maratonille alkutalvesta. SUL:n Lontoon MM-kisojen maratonille asettama tulosraja 2.36.00 ei ole Mannisen silmissä mahdoton.

- Pystyin nyt tasaisilla osuuksilla pitämään sellaista matkavauhtia, ettei tuo aika tasaisella reitillä ihan utopistiselta kuulosta, Manninen sanoi.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri