550x90

Aino Kuljukka paras suomalaisjuniori PM-maastoissa

Aino Kuljukka oli paras suomalainen PM-maastoissa. Kuva on Lidingöloppetista 2016, missä Kuljukka voitti 17-vuotiaiden sarjan. Kuva: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Aino Kuljukka oli paras suomalainen PM-maastoissa. Kuva on Lidingöloppetista 2016, missä Kuljukka voitti 17-vuotiaiden sarjan. Kuva: Thomas Windestam DECA Text&Bild

Lahden Ahkeran Aino Kuljukka oli kahdeksas ja paras suomalainen naisten 19-vuotiaiden 4,52 kilometrin kilpailussa maastojuoksun PM-kisoissa Norjan Kristiansandissa.

Christine Näss voitti kilpailun ajalla 17.15, 7 ja pohjusti norjalaisten kolmoisvoiton. PM-maastot ovat parasta aikaa käynnissä. Kilpailuja juostaan lumisohjon ja jään ryydittämällä reitillä.

Kuljukka pysyi kaksi puolentoista kilometrin kierrosta kärjen vauhdissa. Maalissa ero voittajaan oli hieman reilut 37 sekuntia.

- Nämä olivat ensimmäiset kansainväliset maastojuoksukilpailut minulle. Hyvä kokemus. Reittiä oli sohjoa ja jäätä, mutta piikkari piti hyvin. Tuntui kuitenkin, etten saanut itsestäni ihan kaikkea irti, Kuljukka tuumi.

Kuljukka oli viime kesänä 17-vuotiaiden EM-kisojen estematkalla neljäs. Syksyn mittaan harjoittelu on luistanut ongelmitta, eikä PM-maastoihin isommin treeniä höllätty.

- Seuraava kilpailu on helmikuussa, menemme maastojuoksun seurajoukkueiden Euroopan cupiin Portugaliin, Kuljukka totesi.

Lehto kymmenes

Miesten 19-vuotiaiden 6 kilometrin kilpailussa Espoon Tapioiden Tomi Lehto oli parhaana suomalaisena kymmenes. Lehto oli pari kilometriä kärjen vauhdissa. Maalissa eroa kilpailun voittaneeseen Tanskan Kristian Holm Jenseniin oli 55,9 sekuntia.

- Kun jäin vähän porukasta, siinä tuli sitten lisää eroa. Mielestäni alisuoritin. Kunnon puolesta olisi pitänyt pystyä parempaan. Harjoitukset ovat menneet ok, Lehto totesi.

Turun Urheilululiiton Niklas Lainto oli 13:s reilun minuutin kärjestä. Robin Ryynänen keskeytti.

Tulokset

- Yleisurheilu.fi

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri