550x90

Richardssonille hopeaa ja Kiekaralle pronssia PM-maastoista

Camilla Richardsson saavutti hopeaa maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjassa. Kuva: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Camilla Richardsson saavutti hopeaa maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjassa. Kuva: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Vasa IS:n Camilla Richardsson ja Forssan Salaman Annemari Kiekara ratkoivat kiritaistelussa maastojuoksun PM-kisojen naisten matkan hopean ja pronssin Norjan Kristiansandissa.

Richardsson veti pidemmän korren ja oli Ruotsin Charlotta Fougbergin jälkeen toinen 34,2 sekunnin erolla. Kiekara (o.s. Sandell) oli kolmas 34,9 sekuntia kärjestä. Fougbergin voittoaika 7,48 kilometrin reitillä oli 28.36,7. Norjassa juostaan tänään vielä miesten kilpailu.

- Mietin jo ensimmäisellä kierroksella, että rata on todella rankka. Pito oli piikkareilla hyvä, mutta radalla oli vaikea juosta kovaa. Koko ajan meni jalat hapoille, Richardsson kuvasi jäistä ja sohjoista puolentoista kilometrin rataa, jossa kilpailu juostiin.

Fouberg karkasi kilpailussa omille teilleen heti alkumatkasta. Kakkosryhmä tuli Kiekaran vetämänä perässä. Kiekara oli toinen vielä 100 metriä ennen maalia.

- Juoksin viime viikolla Kuortaneen leirillä 150 kilometriä. Kisaan tullessa oli vähän sellainen olo, että voi mennä tosi hyvin tai tosi huonosti. Jalat toimivat kuitenkin hyvin, Richardsson tuumi.

Tulokset

-Yleisurheilu.fi

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama