550x90

Italialaissuunnistaja Espoo Trail Run –polkujuoksun voittoon huikealla ajalla

Espoo Trail Run keräsi kaikenikäisiä polkujuoksijoita . Kuva: Hannu Numminen

Espoo Trail Run keräsi kaikenikäisiä polkujuoksijoita . Kuva: Hannu Numminen

Espoo Trail Run (ETR) –polkujuoksusarjan neljäs osakilpailu juostiin Espoon keskuspuistossa itsenäisyyspäivänä aurinkoisessa -7C pakkassäässä.

Eteläisen Suomen vaihtelevat alkutalven sääolosuhteet olivat muokanneet polkujen pinnat vaihteleviksi. Kalliot olivat lumisia ja jäisiä, mutta metsäiset ja lumettomat polut olivat pakkasen kovettamia ja nopeakulkuisia.

Riccardo Scalet reittiennätykseen

ETR:n 14km voittokamppailussa nähtiin tällä kertaa kansainvälistä huippuvauhtia, sillä italialainen huippusuunnistaja Riccardo Scalet tykitti voittoon kovalla ajalla 54.07. Reittiennätyksen lokakuussa juossut Turun Metsänkävijöiden suunnistaja Antti Parjanne jäi Scaletista tasan minuutin. Kilpailun tasoa kuvaa se, että voittoaika on lähes neljä minuuttia parempi kuin polkujuoksun erikoismies Tomi Halmeen elokuussa juoksema aika. Kolmanneksi kilpailussa tuli Riccardon veli Tommaso.

Hiljattain Helsinkiin muuttanut Riccardo Scalet oli erittäin tyytyväinen juoksuunsa. – Pienessä ryhmässä juokseminen alussa auttoi pitämään vauhtia. Paikoin poluilla oli liukasta ja jäistä, mutta nastakengillä juostessa ei ollut mitään ongelmia. Testasimme veljeni kanssa radan pari päivää sitten, mikä auttoi kenkävalinnassa. Pyrin vain pitämään kovaa vauhtia myös mäissä, totesi Riccardo Scalet juoksusta ja kilpailuun valmistautumisesta.

Vasta 20-vuotias Riccardo Scalet on lupaava suunnistaja sillä hänen meriittilistalleen kuuluu muun muassa maansa mestaruus keskimatkalla sekä nuorten maailmanmestaruuskilpailujen seitsemäs sija pitkällä matkalla viime kesältä. Tulevalla suunnistuskaudella Riccardo siirtyy aikuisten sarjaan.

– Ensi kesän tavoitteena on suunnistuksen maailmanmestaruuskisat aikuisten sarjassa, hän kertoi tulevan kesän tavoitteista. Aalto-yliopistossa opiskelevalle Scaletille ETR ei ollut ensimmäinen polkujuoksukokemus.

– Olen osallistunut polkujuoksuihin myös Italiassa, mutta siellä reitit ovat melko erilaisia kuin ETR. Italiassa reitit sisältävät mäkiä enemmän. Pidin kuitenkin ETR:n reitistäkin oikein paljon, vertaili Scalet polkujuoksukilpailujaan Italiassa ja Espoon keskuspuistossa.

EspooTrailRun061214kmEspoo Trail Run neljännen osakilpailun 14km kärkikolmikko: 1.Riccardo Scalet (kesk.), 2. Antti Parjanne (vas.) ja 3. Tommaso Scalet (oik.). Kuva: Hannu Numminen

Parjanne pohtii polkujuoksuihin panostamista jatkossa

Edellisen ETR-osakilpailun 14 kilometrin voittaja Antti Parjanne sijoittui tällä kertaa kilpailussa toiseksi. Parjanteelle keskuspuiston maastot ovat tutut.

– Nuorena olen paljon harjoitellut keskuspuiston maastoissa, joten nämä polut ovat tuttuja. Reitti oli nyt erittäin nopea, vaikka paikoin olikin jäistä, totesi Parjanne Espoon keskuspuiston maastoista ja ETR-reitistä.

Kesän 2017 tavoitteet ovat Parjanteelle vielä auki.

–Sairastelut sotkivat viime kesän kilpailukautta. Tulevalle kesälle en ole vielä tavoitteita asettanut. Myös polkujuoksut kiinnostavat. Buff Trail Tour olisi kiinnostava, mutta sen osakilpailut osuvat suunnistuskilpailujen kanssa päällekkäin. En vielä osaa sanoa onko Buff Trailin aika ensi kesänä vai vasta myöhemmin, pohdiskeli Parjanne tulevaisuutta.

Naisten 14km matkan voittoon juoksi If Länkenin Julia Järveläinen. Miesten 7 kilometrin matkalla nähtiin tiukka kamppailu Helsingin Suunnistajien nuorten huippusuunnistajien Topias Niemen ja Ville Mannosen välillä. Voiton nappasi Topias Niemi neljän sekunnin erolla Mannoseen. Naisten 7 kilometrin matkan voittoon juoksi Espoon Akilleksen suunnistaja Salla Laitinen.

Nuorten 3 kilometrin matkoilla voittoihin juoksivat Hiidenkiertäjien Florian Fritzen ja Espoon Akilleksen Outi Kesäniemi.

Espoo Trail Run keräsi runsaasti juoksijoita – jatkoa seuraa jo maaliskuussa 2017

Espoo Trail Run –polkujuoksusarja koostui neljästä eri vuodenaikaan juostavasta osakilpailusta.

– Voimme olla erittäin tyytyväisiä polkujuoksusarjaan kokonaisuutena. ETR:lle ilmoittautuneiden kokonaismäärä oli lähes 600. Ilmapiiri kilpailuissa on ollut erittäin hyvä, viimeisessä osakilpailussa jopa kansainvälinen. Lisäksi voittoajat ovat olleet kovia, summasi kilpailusarjan johtaja Tuomas Vaherlehto Espoon Akilleksesta huhtikuussa alkanutta polkujuoksusarjaa. ETR –polkujuoksut jatkuvat myös 2017.

– Tavoittelemme ensi vuonna 1000 osallistujaa. Lisäksi kehitteillä on kokonaiskilpailuun cup-muotoinen pistelasku. Seuraava ETR juostaan jo 18.3.2017, kertoi Vaherlehto jatkosta.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama