550x90

Juoksijalegenda Kenenisa Bekele yrittää maratonin maailmanennätystä Dubaissa

Kenenisa Bekele. Kuva: Dubai Marathon

Kenenisa Bekele. Kuva: Dubai Marathon

Juoksijalegenda Kenenisa Bekele haluaa rikkoa maratonin ME:n Dubain maratonilla kuluvan kuun 20. päivä. Juoksija vahvisti osallistumisensa maanantaina.

Etiopialaisen juosta huippuaika Dubain maratonilla jo vuonna 2015, mutta tuolloin hän joutui keskeyttämään loukkaantumisen vuoksi 30 kilometrin jälkeen. Dubain maratonreitti on yksi maailman nopeimpia. Reitti ei sisällä nousua, eikä juurikaan käännöksiä.

Uransa myöhemmässä vaiheessa radoilta maantielle siirtynyt Bekele juoksi viime syksynä Berliinin maratonilla ajan 2.03.03, mikä jäi vain kuusi sekuntia Kenian Dennis Kimetton maailmanennätyksestä.

- Oli hienoa tehdä oma ennätys, mutta olen silti pettynyt etten alittanut maailmanennätystä, Bekele kertoo Berliinin juoksustaan Dubain maratonin järjestäjille.

Bekele on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä kestävyysjuoksijoita. Hän pitää hallussaan ME-tuloksia sekä 5000 metrillä (12.37,35) että 10 000 metrillä (26.17,53). Lisäksi hän on voittanut samat matkat sekä samoissa olympialaisissa että MM-kisoissa. Maratonin ME puuttuu yhä meriittilistalta. Bekele kertoikin, että hän tekee joitakin muutoksia harjoitteluunsa, jotta ennätys syntyy.

Bekelellä on 16 maailmanmestaruutta, mutta urheilu huipputasolla kiinnostaa edelleen 34-vuotiasta. Lontoon MM-kisoissa etiopialainen voi juosta, mikäli käsky käy.

- Jos liitto valitsee minut, juoksen Lontoon MM-kisoissa, Bekele paljasti.

Bekeleä ei valittu Rion olympialaisiin maratonille.

Bekelen maratonkalenteriin on siis merkitty Dubai 10 päivän kuluttua, Lontoon maraton huhtikuussa ja MM-kilpailut samassa kaupungissa elokuussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri