550x90

Loukkaantumiset selättänyt Oona Kettunen palaa kilparadoille viikonlopun PM-katsastuksessa

Oona Kettunen. Kuva: Jarno Maimonen

Oona Kettunen. Kuva: Jarno Maimonen

Lähes kaksi vuotta loukkaantumisista kärsinyt kestävyysjuoksija Oona Kettunen tekee paluun kilparadoille, kun hän starttaa 3000 metrille Helsyn kisoissa lauantaina Helsingissä.

- Tosi kiva päästä mittaamaan omaa tasoa, vaikka en todellakaan ole vielä missään huippukunnossa, Kettunen sanoo Yleisurheilu.fi:n haastattelussa.

Pariin vuoteen on mahtunut akillesvaivoja sekä molempien kantaluiden rasitusmurtumat.

- Hetkellisesti olen ollut kovilla, mutta pidemmän päälle on aina löytynyt positiivista fiilistä. Lähipiiri ja valmentaja ovat olleet tärkeä apu. He ovat auttaneet läpi vaikeimmat hetket, Kettunen sanoo.

Viime vuodesta hän on harjoittelut lajin aikuisten Euroopan mestarin Jukka Keskisalon ohjeilla.

- Jukka on tuonut harjoitteluun malttia, joka näiden vammojen kanssa on se ensimmäinen asia. Myös voimaharjoittelua on uudistettu ja sitä, että päätreeneissä olisi aina hyvä viritys päällä. Pyritään siihen, ettei harjoittelusta tulisi puuroa, Kettunen sanoo.

Kettunen kertoo haastattelussa, että paluu takaisin juoksuun on tehtävä maltillisesti ja korvaava harjoittelu säilyy pitkään juoksuharjoittelun ohessa. Hallikaudella Kettusen tavoitteena on totutella kilpailemiseen. Ensi kesältä hän odottaa täysimittaista kilpailukautta.

Myllypuron Liikuntamyllyssä lauantaina juostavassa 3000 metrin kilpailussa katsastetaan kestävyysjuoksijoita helmikuussa Tampereella 11. pidettävään Pohjoismaiden hallimaaotteluun. Ilmoittautuneiden joukossa ovat muiden muassa maamme kärkijuoksijat Camilla Richardsson ja Karin Storbacka.

Lue Oona Kettusen koko haastattelu osoitteesta Yleisurheilu.fi

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama