550x90

Panu Jantunen ja Karin Storbacka katsastusvoittoihin

Karin Storbacka Kalevan Kisoissa vuonna 2015. Kuva: Jarno Maimonen

Karin Storbacka Kalevan Kisoissa vuonna 2015. Kuva: Jarno Maimonen

Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen ja IK Falkenin Karin Storbacka voittivat miesten ja naisten 3000 metriä Helsyn kisoissa Helsingissä. Kisa oli myös katsastus pohjoismaiseen hallimaaotteluun.

Jantunen voitti miesten kilpailun ajalla 8.18,98 ja Storbacka naisten kilpailun ajalla 9.37,79. Kumpikin aika on kauden kotimainen kärkinoteeraus. Jantusen aika on myös juoksijan halliennätys ja parempi kuin hänen parhaansa ulkoradoilla.

- Oli puhe, että juostaan vuorovedolla 1500 metriä. Totesin sitten, että olen yksin ja annoin mennä. Alku oli minulle liian kova ja loppu oli vaikea, Jantunen summasi ennätysjuoksuaan.

HKV:n Topi Raitanen oli toinen ajalla 8.26,55. Asevelvollisuutta suorittava Raitanen totesi, että juoksun terävyys jäi hiljattain päättyneelle metsäleirille.

- Vauhti ei tuntunut pahalta, mutta jalat eivät toimineet, Raitanen sanoi.

Naisten kilpailussa Storbacka ja toiseksi tullut Oona Kettunen vetivät vuorovedolla ja Storbacka ratkaisi voiton kirillä. Kettunen oli toinen ajalla 9.40,92.

- Ensimmäiset puolitoista tai kaksi kilometriä tuntui hyvältä, mutta sen jälkeen pitäisi jaksaa paremmin. Aika oli koko lailla odotusten mukainen, Storbacka sanoi.

Storbackalla on takanaan onnistunut neljän viikon harjoitusleiri Etelä-Afrikassa, jota tällä kertaa eivät allergiavaivat kiusanneet.

- Olen pysynyt terveenä ja tammikuussa tuntui, että olen löytänyt oikean tavan harjoitella, juoksija totesi.

Kettusella on takanaan ehjä syksyn harjoituskausi kahden erilaisten vammojen kiusaaman vuoden jälkeen.

- Tasainen juoksu, ei oikein mitään yritystä. Kisan jälkeisestä väsymyksestä huomaa, että kroppaan jäi vielä voimia, Kettunen totesi.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama