550x90

Joonas Rinne ja Karin Storbacka SM-hallien 1500 metrin mestarit

Karin Storbacka juoksi ennätyksensä halli-SM kisoissa Jyväskylässä. Kuva: Jarno Maimonen

Karin Storbacka juoksi ennätyksensä halli-SM kisoissa Jyväskylässä. Kuva: Jarno Maimonen

Miesten 1500 metrillä käytiin hurja taistelu mestaruudesta. Parikkalan Urheilijoiden Panu Jantunen johti juoksua 400 metristä loppusuoran alkuun saakka. Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne nousi hänen rinnalleen viimeisessä kaarteessa 100 metriä ennen maalia ja paineli ohi loppusuoran alussa.

Espoon Tapioiden Tuomo Salonen ohitti sisäkautta Jantusen ja oli vähällä yllättää Rinteenkin. Rinne voitti kultaa ennätyksellään 3.51,81 ja Salonen nappasi hopean kauden parhaallaan 3.51,90. Ennakkosuosikki Jantunen joutui tyytymään pronssiin ajalla 3.52,19. Rinne, 21, saavutti ensimmäisen yleisen sarjan SM-kultansa.

- Olen hyvässä kunnossa, mutta tiesin, että muutkin ovat. Alussa vähän tönittiin, mutta löysin hyvän juoksurytmin aika nopeasti. Kulta oli pieni yllätys, sillä voitto ei ollut päätavoitteeni. Noin 150 metriä ennen maalia tunsin, että voin voittaa, Rinne jutteli.

Rinne juoksi viime vuoden SM-halleissa hopeaa sekä 1500:lla että 800 metrillä. Hän juoksee huomenna Jyväskylässä 800 metriä.

- Toivottavasti palaudun huomiseksi. Kovin vastustajani 800 metrillä on Markus Teijula. Tämä talvi on ollut urani vahvin harjoituskausi, kertoi äitinsä Minna Rinteen valmentama Joonas Rinne.

Kahden vuoden takainen mestari Karhulan Katajaisten Ilari Piipponen oli 1500 metrillä viides. Ensimmäiset 400 metriä vetänyt Turun Urheiluliiton Kennedy Charicha jäi kahdeksanneksi eli viimeiseksi.

Storbacka karkasi heti ja juoksi ennätyksensä

IK Falkenin Karin Storbacka johti naisten 1500 metrin juoksua lähdöstä maaliin. Storbacka otti uransa kahdeksannen SM-hallikultansa halliennätyksellään 4.23,69. Hän kohensi aikaisemmin juoksemaansa kauden kotimaista kärkiaikaa neljällä sekunnilla.

- Lähdin heti juoksemaan suht kovaa vauhtia, koska tiesin, että muilla on vahva loppukiri. Muut jäivät heti alussa yllättävän helposti. Sain itsestäni irti niin paljon kuin yksin juosten voi saada. Loppukirikin irtosi hyvin, vaikka toiset eivät tulleet lähellä, Storbacka kertoi.

IK Falkenin Zenitha Eriksson kiri hopealle ennätyksellään 4.28,01 ja hänen siskonsa sekä seurakaverinsa Heidi Eriksson pronssille ajalla 4.28,44.

Viipurin Urheilijoiden Henni Tofferi tuli neljänneksi ennätyksellään 4.29,43. Hän lohkaisi halliennätyksestään peräti kymmenen sekuntia. Vasa IS:n Camilla Richardsson jäi yllättäen viidenneksi.

Tom Andtbackan valmentama Storbacka juoksee huomenna 3000 metriä.

- Olen juossut tällä hallikaudella neljä kilpailua ja parantanut koko ajan. Huomenna 3000 metrillä katson, kuinka kauan pysyn Johanna Peiposen ja Richardssonin kyydissä, Storbacka sanoi.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri