550x90

Eriksson ja Teijula 800 metrin mestarit

Zenitha Eriksson (edessä) kiri 800 metrin hallimestariksi. Kuva: Hasse Sjögren Deca Text&Bild

Zenitha Eriksson (edessä) kiri 800 metrin hallimestariksi. Kuva: Hasse Sjögren Deca Text&Bild

IK Falkenin Zenitha Eriksson voitti naisten 800 metriä hänelle tyypillisen 150 metrin rakettikirin päätteeksi Voittoaika 2.09,44 on Erikssonin halliennätys.

Ensimmäiset 650 metriä keulassa porhaltanut IF Nykarlebynejdenin Jonna Julin tuli hopealle ajalla 2.11,31. Julin on voittanut 400 metrillä Kalevan kisojen hopean jo vuonna 2011.

IK Falkenin Heidi Eriksson rutisti pronssille halliennätyksellään 2.12,79. Siis kolmoisvoitto Österbottenin juoksijoille.

- SM-kilpailuissa taistelen aina kullasta, jos olen loppukirin alkaessa kärkijoukossa. Minulla on vahva loppukiri. Tänään juoksu kulki koko ajan tosi hyvin. Tämä oli kauden viimeinen hallikisani. Aloitan peruskuntokauden, Zenitha Eriksson kertoi.

Teijula löylytti muut myös 800 metrillä

Naantalin Löylyn Markus Teijula säntäsi kärkeen kellon soittaessa viimeiselle 200 metrin kierrokselle ja piti paikkansa loppuun saakka.

Miesten 800 metrin voittoaika 1.53,60 on Teijulan halliennätys. Teijulasta, 19, tuli kaksoismestari, kun hän voitti ensimmäisenä päivänä 400 metriä.

- Upea fiilis. Voitin täällä ensimmäisen aikuisten SM-kultamitalin ja saman tien kaksi. Huikea saavutus, Teijula hehkutti.

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne repi ja riuhtoi loppusuoralla sen minkä kykeni, mutta ei mahtanut Teijulalle mitään. Rinne sai ajan 1.53,85 ja hopeamitalin. Toisen ja kolmannen kierroksen vetänyt IK Falkenin Simon Haglund sai pronssin ajalla 1.55,47.

- Kolmas kierros oli vaikein. Roikuin väkisin Haglundin kannoilla ja siirryin kärkeen, kun viimeinen kierros alkoi, kertoi myös ensimmäisen kierroksen johtanut Teijula.

Teijula on ilmoittautunut ensi viikonloppuna Turussa pidettävissä nuorten SM-hallikisoissa 60:lle, 400:lle ja 800 metrille. Sitä ennen on aika rentoutua.

- Näitä mestaruuksia voisi juhlia vaikka syömällä ravintolassa. Nyt on neljä päivää aikaa nauttia näistä kultamitaleista, Teijula sanoi.

Eilen 1500 metriä voittanut Rinne ei pettynyt, vaikka jäi toiseksi.

- Juoksimme ensimmäiset 400 metriä hitaasti 57 sekuntiin. Ajattelin, että nyt joudun tiukkaan paikkaan, kun loppukirissä on vastassa 400 metrin erikoismies. En ole kauhean pettynyt, sillä Teijula on kova juoksija, Rinne tunnusti.

-Yleisurheilu.fi

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama