550x90

Laura Manninen ja Panu Jantunen nopeimmat kevään viimeisessä Aktia-maantiejuoksucupissa

Panu Jantunen. Kuva: Jarno Maimonen

Panu Jantunen. Kuva: Jarno Maimonen

Kenttäurheilijat-58 ry:n järjestämä viiden osakilpailun Aktia-Maantiejuoksucup on saatu kauden 2016-2017 osalta päätökseen. Cupin viimeinen osakilpailu juostiin Vantaan Sotungissa lauantaina 18.3., ja mukana oli yli 400 juoksijaa ja kuntoilijaa.

10 kilometrillä nopein mies oli Panu Jantunen Parikkalan Urheilijoista ajalla 31,10. Naisista kiireisin oli Kenttäurheilijat -58:n Laura Manninen ajalla 34,56. Hauska yhteensattuma on, että sekä Laura että Panu paransivat molemmat reitillä aikaisemmin tekemiään aikoja kahdella sekunnilla.

Panu Jantunen oli viime vuoden Kalevan Kisoissa 1500 metrillä hopeamitalisti. Laura Manninen yrittää seuraavaksi hallimaratonin maailmanennätystä New Yorkissa 200 m:n radalla.

Kilpailun johtaja, Kenttäurheilijat-58 ry:n puheenjohtaja Harri Mannermaa on tyytyväinen nyt päättyneeseen Aktia-Maantiejuoksucupiin.

- On hienoa nähdä, että ihmiset pitävät huolta kunnostaan ja osallistuvat eri tapahtumiin vuodesta toiseen. Reitillä riittää tilaa kaiken tasoisille juoksijoille.

- Kiitos kaikille juoksijoille, toimitsijoille, kannustajille ja yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat tämänkin tapahtumamme järjestämisen.

Aktia-Maantiejuoksucup oli alkujaan testijuoksu, mutta pikkuhiljaa se on kehittynyt kestävyysjuoksijoiden talviseksi vakiotapahtumaksi. Marraskuusta maaliskuuhun juostavassa tapahtumassa juoksijat ja kuntoilijat tapaavat toisiaan ja voivat samalla seurata oman kuntonsa kehitystä. Reitti on aina sama, Sotungin koululta Östersundomin suuntaan ja takaisin.

Kauden 2017-2018 Aktia-Maantiejuoksucup käynnistyy marraskuun puolivälissä.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri