550x90

Kalevan kisat 2020 Turkuun

Sara Kuivisto tuulettaa Kalevan kisoissa 2018. Kuva: Jarno Maimonen/kestävyysurheilu.fi

Sara Kuivisto tuulettaa Kalevan kisoissa 2018. Kuva: Jarno Maimonen/kestävyysurheilu.fi

Kalevan kisat 2020 järjestetään Turussa.

Kilpailun Turulle myönsi Helsingissä kokoontunut Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuusto. Turku sai kilpailun ilman vastaehdokkaita, kun Joensuu ilmoitti jo aiemmin vetäytyvänsä hausta. Edellisen kerran Kalevan kisat on järjestetty Turussa 2011.

Joensuu vetäytyi hausta, koska kesällä 2020 ainoa mahdollinen Kalevan kisoille sopiva viikonvaihde kaupungissa olisi ollut 18.-19.7. Se taas on vakiintunut Ilosaarirock-festivaaliviikonlopuksi.

- Kalevan kisoja 2020 ajatellen Turussa on jo nyt maailman luokan kisajärjestelykoneisto, jota on viritetty koko ajan parempaan kuntoon ja hyvä yhteistyö yleisurheiluseurojen välillä, totesi Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston puheenjohtaja Rami Urho.

Ennen Turkua kilpaillaan Jyväskylässä 2018 ja Lappeenrannassa 2019.

Sponsorointi haaste, vaikka imago kunnosssa

Liittovaltuustolle puhunut SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi näki, että yleisurheilu on hyvässä kunnossa ottamaan vastaan yhteiskunnallisen murroksen ja digitalisoinnin haasteet.

- Imagotutkimuksessa yleisurheilu on maan toiseksi suosituin urheilumuoto. Kilpailutapahtumissakin kolme neljästä parhaasta oli yleisurheilua. EM-tilastoissa meillä on alle 19-vuotiaissa 48 prosenttia enemmän nuoria kuin vuonna 2010. Sama prosentti on 22-vuotiaissa 80 ja aikuisissakin noin 50, Harmaakorpi sanoi.

- Haasteitakin on. Yksi on se, ettei urheilusponsorointi ole suosiossa, eivätkä maailmalta tulevat doping- ja korruptiouutiset auta. Eikä sekään, että huippu-urheilu on ollut mediassa kovassa kylvetyksessä.

Talouden haasteista Harmaakorpi nosti esiin harrasteliikunnan ja kumppanimyynnin vaikeudet. Positiivista oli Otahallin myynnin jälkeen plussalle noussut liiton oma pääoma.

- Nyt on edellytykset palata käytäntöön, jossa tehdään miinusta, kun Ruotsi-ottelu ei ole Suomessa ja plussaa, kun se on Suomessa, Harmaakorpi sanoi.

Liittovaltuuston hyväksymä Suomen Urheiluliiton tilinpäätös vuodelta 2016 oli 1 217 000 euroa ylijäämäinen. Samalla päätettiin kuitenkin, että liitto esittää Seinäjoen Kalevan kisojen kokouksessa, kuinka myynnin ja harrasteliikunnan näkymiä kirkastetaan.

- Yleisurheilu.fi, kestävyysurheilu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri