550x90

Galen Rupp joutui taipumaan Geoffrey Kiruille Bostonin maratonilla

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Maailman kuuluisimpiin ja vanhimpiin juoksutapahtumiin kuuluva Bostonin maraton juostiin maanantai-iltana Suomen aikaa USA:n Massachusettsin osavaltion pääkaupungissa.

Isäntämaan juoksijoista kovimmat odotukset kohdistuivat Galen Ruppiin, joka lähti haastamaan afrikkalaisia Bostonin kaduille. Yksi mies oli maanantaina kuitenkin jenkkijuoksijaa vahvempi. Geoffrey Kirui saapui maaliin 22 sekuntia ennen Ruppia. Ero kaksikon välille syntyi viimeisen viiden kilometrin aikana. Voittajan aika oli 2.09.37. Rupp teki uudeksi ennätyksekseen 2.09.58.

Japanin Suguru Osako oli kolmas puoli minuuttia Ruppin perässä.

Naisten maratonilla Kenian Edna Kiplagat voitti ajalla 2.21.52. Hän karkasi muilta voittotaistelussa mukana olleilta 30 kilometrin jälkeen. Maalissa ero kakkoseksi juosseeseen Bahrainin Rose Chelimoon oli 59 sekuntia. USA:n Jordan Hasay oli kolmas yhdeksän sekuntia Chelimosta.

Kiplagat on kaksinkertainen maratonin maailmanmestari. Mestaruudet ovat tulleet vuonna 2011 ja 2013. Edellisen kerran hän on voittanut maratonin vuonna 2014 Lontoossa.

Kaikkiaan Bostonissa juoksi yli 27 000 ihmistä. Heidän joukossaan oli myös muutamia suomalaisia. Parasta suomalaisvauhtia piti Simo Leone, joka pysäytti kellot aikaan 2.41.57. Naisista nopein suomalainen oli Elina Junnila ajalla 3.19.47.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri