550x90

Mary Keitany juoksi Lontoon maratonilla historian toiseksi nopeimman naisten ajan

Kuva: Virgin Money London Marathon

Kuva: Virgin Money London Marathon

Kenian Mary Keitany rikkoi Paula Radcliffen nimissä olleen maratonin "vain naisten kilpailun" maailmanennätyksen sunnuntaina, kun hän pysäytti Lontoon maratonin maalissa kellon ajassa 2.17.01. Radcliffen aiempi ennätys rikkoutui 41 sekunnilla.

Naisten maratonin toista maailmanennätystä ja kaikkien aikojen kovinta naisen juoksemaa maratonaikaa edelleen hallussaan pitää Paula Radcliffe, joka juoksi 2.15.25 vuonna 2003. Tuolloin hän teki matkaa yhdessä miesten kanssa. Sunnuntaina eliittiryhmän naiset starttasivat vain naisille tarkoitetussa lähdössä, jossa Keitany rikkoi Radcliffen vuonna 2005 vain naisten kanssa juostun ME-ajan 2.17.42.

Naisten maratonilla on voimassa kaksi virallista ME-aikaa: miesten kanssa juostu ennätys ja vain naisten kesken juostu ennätys. 35-vuotiaan Keitanyn aika oli maratonhistorian kaikkien aikojen toiseksi kovin naisen juoksema aika maratonilla Radcliffen jälkeen. Kisan kakkonen oli Etiopian Tirunesh Dibaba, joka juoksi ajan 2.17.56. Dibaban aika on kaikkien aikojen kolmanneksi nopein naisten juoksema aika.

Miesten maratonilla Daniel Wanjiru voitti Kenenisa Bekelen. 24-vuotias kenialainen joutui taistelemaan koko matkan maaliin asti pitääkseen etiopialaisen takanaan, mutta lopulta Wanjiru voitti ajalla 2.05.56 yhdeksän sekuntia Bekeleä nopeampana.

Kaikkiaan Lontoon maratonille oli ilmoittautunut lähes 40 000 juoksijaa.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri