550x90

Johanna Peiponen avasi maastokautensa Limingassa

Kuva: Jarno Maimonen

Kuva: Jarno Maimonen

Pitkäaikaisista jalkavammoista kuntoutunut Johanna Peiponen juoksi toisen kilpailunsa sitten viime kesän Amsterdamin EM-kisojen.

Rovaniemen Lappia edustava Peiponen pinkoi Limingalla maastojuoksun Pohjois-Suomen mestaruuskilpailuissa miesten kanssa 5,7 kilometriä aikaan 18.45. Hän olisi sijoittunut miesten kilpailussa kahdeksanneksi.

Miesten mestariksi juoksi Limingan Niittomiesten Markku Nikkanen ajalla 17.12. Nikkanen sijoittui viikko sitten SM-puolimaratonilla viidenneksi.

- Suhteellisen hyvävauhtinen perusjuoksu. Näkee, että juoksu ei vielä irtoa helposti, mutta ei se juuri hapottanutkaan, valmentaja Aira Peiponen arvioi Johannan juoksua Yleisurheilu.fi-sivustolla.

- Oli hyvä, että Johanna pääsi juoksemaan miesten kanssa. Siitä kautta juoksuun tuli vauhtia.

Kisa juostiin osin maantiellä, kun reittiä muutettiin olosuhteiden pakosta. Peiposen seuraava kilpailu on toukokuun 7. päivä Vierumäellä juosta SM-maastokilpailu, jossa tavoite on jatkaa kahden edelliskevään mestaruusputkea.

Lauantaina kilpailtiin myös Vierumäellä SM-maastojen esikisa, jossa nopeimpia olivat Heinolan Iskun Reino Honnila ja Forssan Salaman Astrid Snäll. Lisää Vierumäen kilpailuista voi lukea osoitteesta Yleisurheilu.fi

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama