550x90

SM-maastot juostaan viikonloppuna: Järvenpää, Vattulainen ja Peiponen sunnuntain suosikit

Jussi Utriainen SM-maastoissa 2015. Kuva: Jarno Maimonen

Jussi Utriainen SM-maastoissa 2015. Kuva: Jarno Maimonen

Vierumäki isännöi viikonloppuna maastojuoksun SM-kilpailuja.

 

Suurin huomio kohdistuu sunnuntain yleisiin sarjoihin, jossa miehillä matkoina ovat 4 sekä 12 kilometriä ja naisilla 6 kilometriä. Yleisten sarjojen lisäksi myös junioreiden mestaruudet ratkotaan sunnuntaina.

Lauantaina juostaan Suomen Aikuisurheiluliiton mestaruuskilpailut, jolloin mitaleista taistellaan 30-90-vuotiaiden sarjoissa.

Kilpailun rata kiertää golfnurmella kahden kilometrin lenkkiä. Suurin osa radasta on nurmikkoa, mutta noin neljäsosa on soratietä. Melko tasaisella radalla on pari nousua ja muutamia esteitä.

Miesten 12 kilometrin mitalisuosikkeja ovat puolimaratonin hallitseva Suomen mestari Jarkko Järvenpää, kuukausi sitten 10 000 metriä aikaan 29.14,62 juossut Arttu Vattulainen, puolimaraton SM-mitalistit Tuomas Jokinen ja Jaakko Nieminen, suunnistuksen MM-mitalisti Frederic Tranchand sekä maastojuoksun 11-kertainen Suomen mestari Jussi Utriainen.

Haastajia ovat muun muassa maratonin hallitseva Suomen mestari Aki Nummela, Jaakko Piesanen, Antti-Pekka Niinistö, Jere Pajunen ja Markku Nikkanen. Mielenkiintoisia nimiä osanottajaluettelossa ovat entiset huippujuoksijat Francis Kirwa, Mikael Bergdahl ja 53-vuotias Yrjö Pesonen.

Naisten kuuden kilometrin voittajasuosikkeja ovat Johanna Peiponen, Kristiina Mäki ja Camilla Richardsson. Haastajia ovat konkari Annemari Kiekara, pitkäaikaisista vammoista kuntoutunut Oona Kettunen, Meri Rantanen, Hanna Jantunen, Janica Mäkelä, Henni Tofferi sekä suunnistuksen MM-mitalistit Merja Rantanen, Marika Teini ja Sari Anttonen. Peiponen on voittanut kaksi edellistä SM-kultaa. Kiekara on kertonut juoksevansa sunnuntaina viimeistä kertaa SM-maastoissa.

SM-maastot huipentuvat miesten neljän kilometrin kiihkeään kamppailuun. Ennakkosuosikkeja ovat hallitseva mestari Topi Raitanen, 3000 metrin hallitilaston kärki Samu Mikkonen, Jarkko Järvenpää, Arttu Vattulainen, Jussi Utriainen, Martti Siikaluoma, Panu Jantunen, Hannu Granberg ja Eero Saleva.

Tosin Järvenpää, Vattulainen ja Utriainen ovat ilmoittautuneet myös neljä tuntia aikaisemmin juostavalle 12 kilometrille. Mielenkiintoinen nimi neljän kilometrin osanottajalistassa on myös viiden vuoden tauon jälkeen paluuta tekevä 12 vuoden takainen Suomen mestari Simo Wannas.

Yleisurheilu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri