550x90

Järvenpää uusi mestaruutensa SM-maastoissa

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Jarkko Järvenpää. Kuva: Jarno Maimonen

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää uusi maastojuoksun SM-kisojen pitkän matkan mestaruutensa sunnuntaina Vierumäellä. Järvenpää jätti viime vuoden tapaan Turun Tovereita edustavan ranskalaissuunnistajan Fredric Trandchandin hopealle miesten 12 kilometrin kilpailussa. Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli kolmas.

Järvenpää jätti Trandchandia 13,6 sekuntia ja Vattulaista 41,9 sekuntia, vaikka kilpailu sujui aivan eri tavalla kuin hän odotti.

- ­Osallistun tänään myös neljän kilometrin kilpailuun ja vastustajat tiesivät sen. Odotin sen takia heiltä kovempaa vauhdinpitoa heti alusta, Järvenpää kertoi.

Järvenpään oli tarkoitus peesata muita ja ratkaista kilpailu vasta lopussa.

- ­Ajattelin säästää mahdollisimman paljon voimia neljän kilometrin kilpailuun, mutta mentiin niin hiljaa, että tein ratkaisuni suunniteltua aiemmin, Järvenpää kertoi.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen teki kilpailun ensimmäisen nykäisyn alkukilometreillä. Seuraavaksi vauhdista vastasi Trandchand, joka karisti Vattulaisen kärkikolmikosta. Järvenpää nykäisi loppukilometreillä 50 metrin eron ranskalaiseen ja säilytti sen loppuun saakka.

- Arttu piti hetken vauhtia, mutta minä toivoin, että hän olisi vetänyt sillä tavalla heti alusta ja loppuun asti, Järvenpää ihmetteli vaisua vauhtia.

- Juoksu tuntui niin helpolta, että tein ratkaisuni. Olisin lähtenyt jo aiemmin, jos ilma olisi ollut tyyni.

Trandchand saavutti Järvenpään perässä SM-hopean myös viime vuonna, mutta se ei harmittanut suunnistuksen nelinkertaista arvokisamitalistia.

- ­Olen täysin tyytyväinen hopeaan. Tämä on minulle ihan hyvä. Oli todella kivaa tänään, Trandchand sanoi hopeastaan.

Trandchand ehti kuitenkin haaveilla jopa voitosta.

- ­Ajattelin, että voisin olla lopussa vahvoilla, vaikka tiesin Jarkon olevan hyvässä kunnossa. Hän on vahva tasaisella vauhdilla, mutta rytminvaihdokset sopivat minulle paremmin. Jarkko karkasi kuitenkin niin aikaisin, etten saanut tilaisuutta haastaa häntä lopussa, Trandchand totesi.

Trandchand tykkäsi juoksijoiden haastamisesta niin, että hän olisi valmis kokeilemaan kesän aikana myös ratakisoja.

- Voisin juosta jonkun vitosen tai kympin, jos sen saisi sovitettua ohjelmaani, Trandchand kertoi.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama