550x90

Tampereen Kaupissa juostaan lauantaina polkupuolimaraton ja kymppi

Jämi21 juostaan lauantaina Kaupin poluilla. Kuva: Jämi21

Jämi21 juostaan lauantaina Kaupin poluilla. Kuva: Jämi21

Polkujuoksukausi on vihdoin käynnistynyt pitkän talven jälkeen. Lauantaina on mahdollisuus juosta Tampereen Kaupin urheilupuiston polkureittejä, kun Jämi21 tekee visiitin Pirkanmaan pääkaupunkiin.

Tarjolla on kolme eri matkaa: Nuoten 6 km, kuntosarja 10 km ja puolimaraton. Kaikkien reittien lähtöpaikka sijaitsee Kaupin hiihtostadionilla, josta suunnataan kohti pohjoista. Alkumatkasta juostaan Kaupin hiihtolatujen pohjia sekä niiden välissä kulkevia pienempiä polkuja. Pisin reitti suuntaa sen jälkeen Näsijärven rantoja pitkin itään aina Niihaman siirtolapuutarhan taakse, josta käännytään etelään. Takaisin tullaan Alasjärven ja Ruotulan golfkentän tuntumasta pikkupolkuja pitkin kohti urheilukenttää, jossa maali sijaitsee.

Kilpailunjohtaja Severi Kymäläisen mukaan reittisuunnittelussa on otettu huomioon se, että 21 kilometrin matka tuo rasitusta jo itsessään.

- Olemme välttäneet kaikkein pahimmat kivikot ja juurakot, Kymäläinen kertoo.

Jami21Reittipala

Pala Jämi21:n reittikartasta. Koko reittikarttaan saa auki tästä.

Mutta pelkkää hiekkatietä pitkin ei tarvitse taivaltaa. Etenkin 21 kilometrin reitin tasaisemmalla takalenkillä mennään metsäpolkuja pitkin. Reitillä ei myöskään ylen määrin kastu, sillä viileistä ilmoista huolimatta suhteellisen vähäluminen talvi ja vähäsateinen kevät on pitänyt maaston kuivana.

- Nyt on ollut aika hyviä kelejä, joten reitin pitäisi olla hyvässä kunnossa. Tiistain Inov8-trailcup on samalla reitillä kuin Jämi21:n kuuden kilometrin reitti, joten sittenhän se nähdään, Kymäläinen toteaa.

Kuivin suin ei Kaupissa tarvitse taivaltaa. Siitä pitävät huolen reitin neljä huoltopistettä, jossa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Kymäläinen kannustaakin kaikkia mukaan lauantaina Kauppiin.

- Reitti on opastettu hyvin, joten eksymisen vaaraa ei ole, Kymäläinen lupaa.

Jämi21 käynnistyy Tampereen Kaupista lauantaina 13. toukokuuta Kaupin hiihtostadionilta kello 11.00. Ilmoittautua voi tapahtuman sivuilla vielä alennettuun hintaan torstaihin 11. toukokuuta asti.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama