550x90

Pitkät polkujuoksut jatkuvat Kuusamossa viikonloppuna - ennakkosuosikki Henri Ansio odottaa tiukkaa kisaa

Henri Ansio vuoden 2016 Karhunkierroksella. Kuva: Aapo Laiho

Henri Ansio vuoden 2016 Karhunkierroksella. Kuva: Aapo Laiho

BUFF Trail Tour Finland jatkuu kevään toisella osakilpailulla NUTS Karhunkierros 53 kilometrin matkalla.

Kisa käynnistyy lauantaina 27.5. kello 10 Oulangan luontokeskukselta ja huipentuu Rukan torille. Tänä vuonna myöhäinen kevät asettaa haasteita urheilijoille ja järjestäjille, mutta tämänhetkisen tiedolla kevättulvat eivät katkaise perusreittiä ja aiheuta reittimuutoksia.

Salomo-Suunto Racing Teamia edustava Henri ansio kertoo pitävänsä kisaa hyvänä valmistavana treeninä ja kisasimulaationa Italian MM:iä varten vaikka sään vuoksi reittiennätykset voitaneen tänä vuonna unohtaa.

- Bodom Trailin top tenistä taitaa suurin osa olla mukana, joten varmasti tulee tiukka kisa kärkipaikoista. Reitin haastavuuden takia uskon kuitenkin, että tänä vuonna ratkaisut tehdään vasta kisan lopussa, Ansio kertoo järjestäjien tiedotteessa.

Myös starttiviivalla oleva Sanna Viitanen odottaa viikonloppua iloisin mielin.

- Karhunkierros on mielestäni Suomen upein ja vaativin polkujuoksukisa. On jännittävää nähdä, miten luonto koettelee meitä lauantaina, sillä olosuhteet voivat olla vaikeat. Reppuun otan paljon seikkailumieltä ja paljon eväitä. Matkaan lähdetään nöyrin, mutta iloisin mielin, hän kertoo.

AnsioHenriKarhunkierrosLaihoKuva: Aapo Laiho

Myös pitkillä ultrilla luottavaisin mielin matkaan

Yksi miesten 80 kilometrin voittajasuosikeista on Tero Ruokolainen, jonka kunto on miehen omien tuntemusten mukaan melko hyvällä tasolla.

- Mieli on sopivan nälkäinen, kun saa pitkästä aikaa taas numerolapun rintaan. Starttilistaa en ole hirveästi katsellut, sillä omaa suoritustahan sinne lähdetään tekemään. Hyvänä päivänä sen pitäisi riittää varsin korkealle, mutta sen näkee sitten lauantaina, kun ollaan viivalla ja paukku napsahtaa, Ruokolainen toteaa.

Ruokolaisen mukaan reitin kunto on puhututtanut kisailijoita etukäteen paljon mutta hän ei itse vaivaa sillä päätänsä.

- Itse olen nähnyt sekä sulan että lumisen KK:n, eli siinä mielessä se ei jännitä. Toki mitä vähemmän lunta, sitä enemmän juostavampaa baanaa! Joka tapauksessa on huikean hienoa päästä taas Rukalle ja viikonlopusta tulee ihan takuulla mieletön ja onnistumisen elämyksiä nähdään kaikilla matkoilla.

Varsinkin pisimmälle matkalle, eli 160 kilometrille starttaaville Rukan lumitilanteen voisi kuvitella aiheuttavan erityistä jännitystä. Viime vuoden 160 kilometrin kärkinainen Saara Päätalo ei kuitenkaan siitä stressaa, sillä lumi on talvitreeneistä tuttua ja sää on otettava sellaisena kuin se on.

- Olen kyllä lumen ja veden kanssa tuttu, en sitä pelkää mutta tottakai matkanteko raskautuu. Matkalla sitten näkee, onko mitään mahdollisuuksia tavoitella jotakin aikaa, vai vaan yrittää selviytyä cut off ajassa maaliin. Tärkeintä on pyrkiä pysymään lämpimänä ja nauttia energiaa riittävästi. Haastavissa olosuhteissa porukassa juokseminen helpottaa tuskaa, yritetään pitää huolta itsestämme ja vähän kaveristakin, Päätalo tuumaa.

Viime vuonna Juuso Simpanen tarjosi pitkien matkojen polku-ultrissa näyttäviä aloituksia mutta epäonnisia suoritusten viimeistelyjä. Tänä keväänä on revanssin paikka.

- Fiilis on loistava. Innolla on ootettu jo aika pitkään että päästetään taas irti. Aikalailla selkeet kuviot on, rauhassa liikenteeseen ja näissä olosuhteissa pelkkä maaliinpääsy on ykköstavoitteena. Toivottavasti siellä pystyis edes jossain kohtaa vähän juoksemaankin kun sitä tässä on pääasiassa treenattu viimeset vuodet.

Nuts Karhunkierroksen tulospalvelu on tapahtuman sivuilla.

 

Premiumsport.fi

ulvang banneri