550x90

Annemari Kiekaran ura saattaakin jatkua Tukholman maratonin jälkeen

Kuva: Jarno Maimonen

Kuva: Jarno Maimonen

Annemari Kiekara ilmoitti aiemmin keväällä, että pitkä ura päättyy Tukholman maratonille tulevana lauantaina. Yleisurheilu.fi:n haastattelussa Forssan Salaman juoksija kuitenkin paljastaa, että juoksut jatkuvat, mikäli juoksu kulkee.

- Tässä on ollut rankkaa erilaisten vammojen kanssa. Silloin kun sanoin, että ura päättyy Tukholmassa, oli tuntemuksia jaloissa, Kiekara sanoo Yleisurheilu.fi:n haastattelussa.

- Nyt olen ollut terveenä ja jalat kunnossa. Olen miettinyt, että jos kestän terveenä ja pystyn juoksemaan, miksi sitä vielä lopettamaan, mutta katsotaan nyt tuo maraton.

Keväällä Kiekara on on juossut kaksi puolimaratonia. Maantiejuoksun SM-kisoissa (1.21.09) ja puolitoista toissa viikonloppuna Yyterissä (1.20.54). Kummassakaan aika ei ollut niin hyvä kuin hän itse toivoi.

- Silloin Yyterissä olin todella väsynyt treeneistä, Kiekara sanoo.

Lempäälässä Kiekara juoksi maantiekympin aikaan 35.49 ja tämä osoitti vauhdin olevan paranemassa. Maraton on kuitenkin neljä kertaa pidempi matka.

- Se on pitkä matka. En hirveästi halua mennä veikkailemaan mihin on mahdollisuuksia, vaikka itsellä on siitä ajatus hän kertoo.

Tukholman maraton juostaan tulevana lauantaina. Kiekaran lisäksi Suomen kärkijuoksijoista lähtöviivalla ovat Marko Vaittinen ja Riitta Paasio. Tukholmassa juostaan myös Ruotsin kansallisista maratonmestaruuksista.

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama