550x90

Etiopialaiset päihittivät kenialaiset Tukholman maratonilla - Jalkakrampit hidastivat ja harmittivat Kiekaraa

Konjit Tilahun olit Tukholman maratonin naisten nopein. Kuva: Thomas Windestam/Deca Text&Bild

Konjit Tilahun olit Tukholman maratonin naisten nopein. Kuva: Thomas Windestam/Deca Text&Bild

Forssan Salaman Annemari Kiekara oli ajallaan 2.49.16 Tukholman maratonilla 12:nneksi nopein nainen. Kiekaran puolivälin aika 1.20.24. Hänen matkaa haittasivat puolivälin paikkeilta asti kuitenkin jalkakrampit, joista johtuen tavoitteeksi muotoutui maaliin pääsy.

– Jouduin vähän pysähtelemäänkin. Viidentoista kohdalla tuntui hiukan, ennen puolta väliä tuntui pikkuisen. Muuten meni ihan kevyesti. Kun jalat kramppasivat, oli pakko tulla sellaisella pienellä askeleella, että pääsen maaliin. Olen tyytyväinen, että maaliin tulin, Kiekara sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Häntä harmitti, ettei hän saanut aikaan kuntonsa mukaista suoritusta eikä pystynyt juoksemaan niin, että olisi saanut itsestään kaiken irti.

– Ei mikään ihan huono aika tällä taustalla. Eniten harmittaa, ettei oikein tunnu missään.

Kiekaran piti päättää pitkä uransa Tukholman maratoniin, mutta koettelemuksistaan huolimatta hän jätti jatkonsa vielä avoimeksi.

– Mietitään nyt rauhassa. Tunnen kuitenkin olevani aika hyvässä kunnossa. Olen kuitenkin iloinen, että tulin tänne stadionille maaliin. Täältä on tosi hyviä muistoja. Tosi ihanasti sain kannustusta, se tuntui hyvältä. Katsotaan (jatkoa), kun pääsee tästä yli, Kiekara pyöritteli.

MilawAbrha MilawStockholmDecaMiesten voittaja Abraha Milaw (vas.). Kuva: Thomas Windestam/Deca Text&Bild

Sekä naisten että miesten voitot menivät etiopialaisille, jotka päihittivät kenialaiset kilpakumppaninsa Tukholman kadulla.

Naisten kilpailun voitti Etiopian Konjit Tilahun ajalla 2.35.45, joka on lähes kahdeksan minuuttia hänen ennätystään huonompi.

- Juoksu meni todella hyvin, mutta jos minulla olisi ollut jänis niin se olisi mennyt vielä nopeammin, kertoi naisten voittaja.

Miesten kilpailun Etiopian Abrha Milaw ajalla 2.11.36. Hän jäi reittiennätyksestä vajaa 40 sekuntia. Reittiennätys jää myös historian kirjoihin, sillä ensi vuonna Tukholman maratonin reittiin on luvassa joitakin muutoksia.

- Halusin reittiennätyksen. Tämä oli hyvä, muttei niin hyvä kuin ajattelin. En ole pettynyt, mutta olisin minä sen reittiennätyksen halunnut, pyöritteli miesten voittaja.

Suomalaismiehistä Marko Vaittinen oli parhaana 23:s ajallaan 2.36.26.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama