550x90

Raitanen jäi reilu puolitoista sekuntia esteiden ennätyksestään Raaseporissa - Mäkelä nopein naisten vitosella

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Yleisurheilun Tähtikisojen sarja käynnistyi sunnuntaina Raaseporissa.

 

HKV:n Topi Raitainen oli 3000 metrin esteissä toinen ajalla 8.47,73. Kisan voitti Viron Kaur Kivistik ajalla 8.44,73. Raitanen juoksi hiljattain Belgiassa ennätyksensä 8.46,10. Nyt paukut eivät kovan treeniviikon jäljiltä aivan ennätystahtiin riittäneet.

- Belgian kisaa varten kevennettiin harjoittelua. Nyt takana oli normaali harjoitusviikko. Tehtiin kaksi kovaa treeniä. Seuraavan kerran kevennetään harjoittelua vasta heinäkuussa, Raitanen totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kilpailun voittanut Kaur Kivistik sai nippa nappa sen ajan, minkä halusikin.

- Minimitavoite oli juosta alle 8.45, mikä täyttyikin vaikka juoksin puolet matkasta yksin. Porukassa juokseminen olisi ollut varmasti helpompaa. Värkeissä on vielä varaa, kertoi Kivistik virolaiselle Jooksja-lehdelle.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittunut Espoon Tapioiden Tomi Lehto juoksi ajan 9.05,53 joka rikkoi 19-vuotiaiden EM-tulosrajan.

Kuivisto ja Rantala vireessä

Naisten 800 metrillä Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto pinkoi kelpo ajan 2.07,15. Kuivisto avasi kauden viime viikolla Helsingissä 3000 metrin ennätyksellä 9.26,81 ja juoksi perjantaina Lahden Eliittikisoissa 1500 metriä.

- Tämä oli vielä harjoituskisa kuten 3000 metriä. Haettiin tarkoituksella rauhallinen alkuvauhti, etten lähde liian kovaa ja saan juoksun lopun tulemaan hyvin. Nyt loppu tuntui tosi hyvältä, Kuivisto totesi.

Juoksun avauskierrosta tahditti jäniksenä Hilla Uusimäki, joka on toipunut kevään jalkavaivoista, mutta takareiden ja lonkan seudulla on vielä murheita.

- Takareiden ja lonkaseudun vaivoja on ollut ennenkin. Niitä ei ole tutkittu, mutta nyt varmaan täytyy tutkia, Uusimäki sanoi.

Kolmanneksi juoksussa tullut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen,14, teki ennätyksensä 2.12,52.

Mäkelä voittoon 5000 metrillä

Osassa Raaseporin Tähtikisojen lajeista katsastettiin urheilijoita juhannuksena Vaasassa käytävään EM-joukkuekilpailun Ykkösliigaan. Naisten 5000 metrillä katsastuskilpailun voitti Forssan Salaman Janica Mäkelä kotimaisella kärkiajalla 16.35,67. Ruotsin Sara Holmgren oli toinen ajalla 16.58,29.

- Olin ajatellut juosta 16.40-45:n maastoon, mutta avauskilometri mentiin 3.16:stä ja minun ajatuksena oli juosta 3.22. Päätin etten päästä hyvää "selkää" karkuun ja läksin mukaan kärjen vauhtiin. Se sitten hieman taantui, juoksun lopussa selkeään voittoon karannut Mäkelä sanoi.

Viipurin Urheilijoiden Nina Chydenius oli kolmas ajalla 16.58,30. Juoksu oli hänelle ensimmäinen ratakisa äitiysloman jälkeen sitten vuoden 2014.

- Kyllä jännitti. Tavoite oli juosta ehjä, kiihtyvä ja alle 17 minuutin kisa. Ideana oli, ettei lähde liian rajusti alussa, että loppu tulisi hyvin ja niin se meni, Chydenius sanoi.

Muissa lajeissa menestyneiden kommentteja voi lukea osoitteesta Yleisurheilu.fi

Premiumsport.fi

ulvang banneri