550x90

Henri Ansio neljäs polkujuoksun MM-kilpailussa!

Henri Ansio ylitti MM-kilpailun maaliviivan neljäntenä.

Henri Ansio ylitti MM-kilpailun maaliviivan neljäntenä.

Henri Ansio saavutti polkujuoksun MM-kilpailussa Italiassa neljännen sijan.

 Kilpailussa juostiin 50 kilometrin pituinen reitti, joka sisälsi 3000 metriä nousua. Voittoon juoksi Luis Alberto Hernando.

Matkalla Ansio oli pitkän pätkän kiinni pronssimitalissa, mutta lopussa espanjalaiset pistivät mitalijärjestyksen uusiksi.

Puolimatkaan Ansio saapui neljäntenä, minuutin ja 15 sekuntia puolustavan mestarin Luis Alberto Hernandon jälkeen. Kärki oli noin 1 h 50 min juoksun jälkeen kahden minuutin päässä.

Reitiltä saatiin tietoja noin kymmenen kilomerin välein ja seuraavissa väliaikapisteessä, 29,5 km kohdalla Ansio oli kolmantena. 38 km väliajassa ja 39 km huoltopisteellä espanjalainen Clemente oli ehtinyt hieman edelle ja Ansio juoksi neljäntenä. Kärjessä viilettivät Cedric Fleureton ja Hernando.

Loppua kohti Hernando osoitti vauhdinjakonsa olevan maailmanmestaruusluokkaa ja nousi Fleuretonin ohi. Hernando uusi viime vuoden maailmanmestaruutensa. Myös toinen espanjalainen Clemente ohitti Fleuretonin ja toi Espanjalle kaksoisvoiton.

Ansio joutui vielä lopussa tiukille neljännen sijan kanssa, mutta jaksoi kiristää loppusuoralla ja sai pidettyä uhkaaja Daniel Garcian takana. Pronssimitali jäi minuutin ja 21 sekunnin päähän. Kaksi vuotta sitten Ansio oli MM-kilpailussa 36. ja viime vuonna 15. Ensi vuonna yhtä suurta tulosparannusta ei enää ole mahdollista tehdä.

Ansion haastatteluun

Tulokset

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri