550x90

MM-kisan neljäs sija yllätti Henri Ansion

Henri Ansio oli tyytyväinen MM-kisan neljännen sijan tuoneenseen suoritukseensa Italian poluilla. Kuva: Salomon Suunto Racing Team

Henri Ansio oli tyytyväinen MM-kisan neljännen sijan tuoneenseen suoritukseensa Italian poluilla. Kuva: Salomon Suunto Racing Team

Henri Ansio juoksi Italiassa uransa kovimman tuloksen sijoittumalla polkujuoksun MM-kilpailussa neljänneksi.

 Viime vuonna 15. sijoittunut Ansio kaavaili itse etukäteen pystyvänsä tänä vuonna kymmenen parhaan joukkoon.

‒ Kymppisakki oli tavoite, mutta ihan neljänteen sijaan en uskonut pystyväni, ihmetteli Ansio puhelimitse Italiassa Toskanan auringon alla.

Ansio oli erittäin tyytyväinen päivän suoritukseensa. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan.

‒ Mitään suurempia ongelmia ei ollut. Puolivälin jälkeen kahdessa jyrkässä nousussa jouduin pistämään kävelyksi, etteivät krampit olisi pahentuneet, mutta muuten meni tosi hyvin, Ansio kertoi.

Juuri puolivälin jälkeiset kaksi pitkää nousua tuntuivat Ansiosta hankalimmilta kohdilta. Lisärasitusta toi + 30 astetta lähennellyt hellelukema.

‒ Ne eivät olleet suomalaiselle ihan vahvimpia juttuja. Reitti sopi minulle hyvin. Nousut ja laskut olivat hyvin juostavia. Alamäet menivät tänään tosi hyvin, tuntui, että niissä sain tehtyä eroa muihin, hän sanoi.

Ansio oli pitkään kiinni kolmannessa sijassa, mutta noin 12 kilometriä ennen maalia espanjalainen Christopher Clemente tuli takaa ohi. Kolmas sija jäi lopulta alle puolentoista minuutin päähän.

‒ Ihan pikkuisen se jäi kaivelemaan, mutta tosi tyytyväinen olen tähän sijaankin. Espanjalainen tuli takaa niin heittämällä ohi, ettei siihen kyytiin olisi ollut mahdollisuuksia, Ansio arvioi.

Clemente nousi lopulta toiseksi maamies Alberto Hernandon jälkeen. Kolmanneksi sijoittui ranskalainen Cedric Fleureton. Ansio joutui lopussa tiukille neljännen sijan kanssa:

- Tiesin tilanteen, mutta kolme kilometriä ennen maalia alamäessä ajattelin, että nyt voi jo vähän rauhoittaa vauhtia. Meinasi käydä perinteinen virhe, sillä viimeisen kilometrin alkaessa huomasin, että espanjalainen on enää kymmenen sekunnin päässä. Piti vielä kiristää lopussa, mutta onneksi hän pysyi takana, Ansio kertasi loppuratkaisua.

Kesänviettoa Ansio aikoo jatkaa muun muassa Paavo Nurmi Maratonilla ja Ultravasanin poluilla. Ensin hän kuitenkin nauttii saavutuksesta Italian auringossa.

‒ Kyllä tämän kauden pääkisan jälkeen otetaan pari olutta ja nautitaan porukalla, lupasi Ansio.

Ensi vuonna polkujuoksun MM-kilpailu käydään taas pidemmällä 80 kilometrin reitillä. Ansio viihtyy paremmin päivän kisan tapaisilla 50-kilometrisillä, mutta ei voi silti olla asettamatta mitalitavoitetta ensi vuodelle.

‒ Ehkä 80 kilometriä ei ole paras matkani, mutta täytyyhän kokeilla ja ei neljännen sijan jälkeen voi olla muuta tavoitetta kuin mitali.

Tulokset

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri