550x90

Paavo Nurmi Gamesin tavoitteet täyttymässä

Jarkko Järvenpää juoksee Paavo Nurmi Gamesissa 3000 metrillä. Kuva: Maimonen/kestävyysurheilu.fi

Jarkko Järvenpää juoksee Paavo Nurmi Gamesissa 3000 metrillä. Kuva: Maimonen/kestävyysurheilu.fi

Liki 30 MM-kisojen mitalistia, yhdeksän olympiavoittajaa, sata suomalaista ja uusittu katsojakokemus. Tiistainen yleisurheilun Turun Paavo Nurmi Games on laadukkaampi kuin koskaan.

 - Nousimme tälle kaudelle Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kakkoskategoriaan, World Challenge -sarjaan. Halusimme, että se näkyy kentällä urheilijakaartin tasossa ja paikalle tulevien katsojien palveluissa. Tavoite on toteutumassa, kun mukana on liki 30 MM-mitalistia ja yli sata suomalaista yleisurheilijaa, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Kestävyysjuoksuista Turun illan ohjelmassa ovat miesten 3000 metriä ja naisten 3000 metrin esteet. Miehissä suomalaisjuoksijat ovat vaihtuneet, kun alun perin listalla olleet Arttu Vattulainen ja Topi Raitanen ovat vaihtuneet Jarkko Järvenpäähän ja Robin Ryynäseen. Estekisassa juoksee edellisessä kisassa ennätyksensä rikkoneen Camilla Richardssonin lisäksi myös Janica Mäkelä.

Keskimatkoista juostaan sekä naisten että miesten 800 metriä, joissa on mukana paljon suomalaisjuoksijoita.

Viime vuonna reilut 13 000 katsojaa todisti, kun Saksan Thomas Röhler heitti keihästä 91,28, Puolan Pawel Fajdek moukaria 81,12 ja Nooralotta Neziri lämmitti yleisöä pika-aitojen voitolla.

Tiistaina Röhlerin haastavat Rion olympiamitalistit Julius Yego ja Keshorn Walcott sekä tänä vuonna 89,68 heittänyt Johannes Vetter ja Tero Pitkämäki. Röhlerin ohella kisojen megatähti on seiväshypyn ME:n haltija Renaud Lavillenie.

Salosen mukaan urheilijoiden seuraaminen Paavo Nurmen stadionilla on tehty entistä vaivattomammaksi.

- Paikalla on kaksi 60 neliön jättivideotaulua. Yhteensä videotauluja on 160 neliötä. Urheilijoiden viihtyvyyttä lisää täysin uusittu verryttelyalue, jossa on myös videotaulu, Salonen sanoo.

RichardssonCamillaDecaCamilla Richardsson on ennätyskunnossa. Kuva: Deca Text&Bild

EA:n ja IAAF:n edustajat katsomossa, sateenvarjo sallitaan

Tiistain kilpailuun on myynnissä lippuja vielä kilpailupaikalla. Salonen muistuttaa, että Paavo Nurmen kisoihin saa tuoda sateenvarjon, ja että parkkipaikkoja on kisa-alueen lähellä vähän.

- Paikalle tulevien kannattaa käyttää julkisia kulkuneuvoja, jos suinkin mahdollista, Salonen sanoo.

Yleisön joukossa kilpailua seuraavat myös Euroopan yleisurheiluliiton (EA) johtaja Svein Arne Hansen ja Kansainvälisessä yleisurheiluliitossa yhden päivän kisoista vastaava Jane Bolter-Davies.

- Suomalaiset tunnetaan osaavina ja innovatiivisina kisajärjestäjinä. Me haluamme vahvistaa sitä imagoa, Salonen sanoo.

TV:ssä Paavo Nurmi Games näkyy 125 maassa ympäri maailmaa mukaan lukien viimeksi mukaan tulleet Pohjois-Amerikka ja Karibian alue.

Suomessa kisat näytetään TV2-kanavalla kello 19:00-22:00.

Osallistujalistat

- Paavo Nurmi Games, kestävyysurheilu.fi

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama