550x90

Henrik Ingebrigtsen pistäytyi Sakari Oravan pöydällä

Takareisi pakotti Henrik Ingebrigtsenin jättämään kisakauden väliin. Kuva: Thomas Windenstam/Deca Text&Bild

Takareisi pakotti Henrik Ingebrigtsenin jättämään kisakauden väliin. Kuva: Thomas Windenstam/Deca Text&Bild

Paavo Nurmi Gamesin päivänä Suomessa seikkailee muiden yleisurheilutähtien ohella myös Norjan kärkimaileri Henrik Ingebrigtsen.

 Helsingissä vuonna 2012 Euroopan mestaruuden 1500 metrillä voittanut Ingebrigtsen ei kuitenkaan tällä kertaa ole Suomessa juoksuaskelia ottamassa, sillä hänen käyntinsä syy oli kuuluisan urheilukirurgin Sakari Oravan leikkauspöydällä käyminen. Orava operoi Ingebrigtsenia kiusanneen takareiden.

Ingebrigtsen oli tyytyväinen ainakin heti leikkauksen jälkeen:

‒ Maineikas kirurgi Sakari Orava ja maajoukkuelääkäri Ove Talsnes tekivät onnistuneen operaatioon. Nyt täytyy tehdä kaikki oikein, että voin palata maailman huipulle, kirjoitti Ingsbrigtsen Instagram-tilillään leikkaussalikuvan yhteydessä.

Vielä toukokuussa Ingebrigtsen kilpaili Timanttiliigassa. Eugenen mailin juoksussa hän sijoittui kolmanneksi ajalla 3:53,79. Talvella Ingebrigtsen otti sisäratojen EM-hopeaa 3000 metrillä, joten huonosta kunnosta norjalainen ei hypännyt sivuun kesän ratakisoista.

Orava on aiemmin leikannut paitsi kotimaisia kilpaurheilijoita myös sellaisia kansainvälisiä menijöitä kuin Haile Gebreselassie ja Merlene Ottey sekä jalkapalloilijoita David Beckhamista Didier Deschampsiin.

- Outi Hytönen

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri