550x90

Polkujuoksijan juhannus: Maija Oravamäki pyöräilee Oulusta Utajärvelle ja takaisin

Maija Oravamäki vuorijuoksussa Espanjassa vuonna 2016. Kuva: Ramon Ferrera

Maija Oravamäki vuorijuoksussa Espanjassa vuonna 2016. Kuva: Ramon Ferrera

Polkujuoksija Maija Oravamäen juhannus kuluu perheen ja sukulaisten kanssa syöden, saunoen ja pelaten, mutta autoa ei tarvitse ottaa mukaan.

Kestävyysurheilu.fi tavoitti ultrajuoksijan juhannustavaroiden pakkauspuuhista Oulusta.

Oravamäkien pitkä viikonloppu on alkanut perinteisesti sillä, että valmiiksi pakatut tavarat on jätetty juhannusaattona Ouluun kotiin, josta hänen siskonsa on käynyt hakemassa ne autonsa kyytiin. Maija Oravamäki ja hänen miehensä polkevat 80 kilometriä Utajärvelle siskon luo.

- Olemme hyödyntäneet näitä välimatkoja pyörillä, jotta ei tarvitse omalla autolla ajaa. Joskus Jani on jättänyt minut myös Tervareitin varteen, josta olen juossut jonkun matkaa Utajärvelle, Oravamäki kertoo.

Tervareitti on tuttu monelle lukijalle, sillä talvisin sitä pitkin hiihdetään Tervahiihto. Viikonlopun kestävyysurheilullinen anti on ollut siis pyöräilyä Oulusta Utajärvelle ja sunnuntaina takaisin.

- Tietysti juhannuksena on pelattu lasten kanssa jalkapalloa pihassa, joten siitä tulee sopivaa nopeusharjoittelua. Ja Oulujoki virtaa siskon talon läheltä, joten uimassa on käyty. Mutta kyllä sitä joskus osataan ihan paikallaankin olla, Oravamäki huomauttaa.

Illanvietto koostuu muiden kestävyysurheilijoiden tavoin tutuista komponenteista: syönti, saunominen ja ajan viettäminen perhepiirissä. Lapsista ja aikuisista koostuva porukka pelaa ja leikkkii pihapiirissä. Oravamäki kertoo olevansa kaikkiruokainen, mutta lempisyömiset tulevat nopeasti mieleen.

- Savukala ja uudet perunat kuuluvat juhannukseen. Ja juomana tykkään kyllä oluesta, Oravamäki kertoo.

Oravamäki uskoo, että moni ultrajuoksija etenee lähestulkoon samalla sapluunalla. Ultrajuoksijan juhannukseen kuuluu jonkinlainen pidempi kestävyyssuoritus ja sen jälkeen otetaan rennommin.

Oravamäen seuraava startti on NUTS Pallas heinäkuun puolivälissä. Matkana on 55 kilometriä.

- Pääsee taas Lappiin! Oravamäki odottaa BUFF Trail Tourin kolmatta osakilpailua.

-Juho-Veikko Hytönen

Muiden urheilijoiden juhannuskuulumiset:
Martti Siikaluoma
Lotta Lepistö
Tuomas Grönman
Anna Närhi
Jarmo Rissanen

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama