550x90

Juhannus käynnistyi Kodisjoella Kaljasjärven yöjuoksulla

Kaljasjärven kiersi aatonaattona yli 250 ihmistä.

Kaljasjärven kiersi aatonaattona yli 250 ihmistä.

Angelniemen Ankkurin suunnistajapari Markku Elo ja Sanni Kivelä veivät Kodisjoella juhannuksen aatonaattona juostun Kaljasjärven yöjuoksun ykkössijat.

– Osallistumme mielellämme tällaisiin juoksuihin. Näistä saa kovan treenin, Elo ja Kivelä totesivat järjestäjien tiedotteessa.

Elo sai juosta 12,5 kilometrin matkan kaksi viimeistä kolmannesta yksikseen saapuen maaliin ajalla 44.56. Toisena maaliviivan ylittänyt Miika Lahtela jäi yli minuutin maajoukkueeseen tähtäävästä Elosta.

– Loppumatkasta piti vähän löysätä, jotta voi ensi vuonna parantaa aikaa, Lahtela vitsaili maalissa.

Ajassa 50.52 yöjuoksun selvittäneelle Kivelälle kiriapua antoivat miehet, sillä toiseksi tullut Christine Seeberger kellotti hieman alle tunnin ajan.

Maajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Sanni Kivelän suunnistukselliset tavoitteet ovat ensi vuoden EM-kisoissa ja opiskelijoiden MM-kisoissa. Markku Elo yrittää sijoittaa huippukuntonsa syyskuun SM-sprinttiin ja viestiin.

Kaljasjärvellä torstaina kylmästi puhaltanut tuuli ei jäähdyttänyt kuntoilijoita. Järven kiersi yli 250 juoksijaa, kävelijää tai pyöräilijää.

Raumalaiset Meri Kujansivu ja Aija Valo ovat jo kokeneita yöjuoksijoita. Kuntosalia ja juoksua harrastava kaksikko kiittelee reittiä ja järjestelyjä.

– Täällä on hyvä tunnelma, kaksikko pohtii ääneen.

– Ja kansainvälinenkin. Juuri neuvoin vessajonossa englanniksi yhtä naista, Meri Kujansivu hymyilee.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama