550x90

Suomen nousu Superliigaan ratkeaa sunnuntaina

Allergiaoireista kärsinyt Karin Storbacka juoksi launataina Vaasassa 3000 metriä. Kuva: Thomas Windenstam/Deca Text&Bild

Allergiaoireista kärsinyt Karin Storbacka juoksi launataina Vaasassa 3000 metriä. Kuva: Thomas Windenstam/Deca Text&Bild

Suomen joukkue on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen neljäntenä 161 pisteellä ja taistelee tiukasti jatkopaikasta EM-joukkuekilpailun Ykkösliigassa. Kilpailua johtaa Sveitsi 175 pisteellä. Suomen edellä ovat myös Turkki 172 pisteellä ja Ruotsi 162 pisteellä.

- Urheiltiin omalla tasolla. Nousu Superliigaan on omissa käsissä. Pientä venymistä se vaatii sunnuntaina, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen arvioi avauspäivää ja Suomen joukkueen näkymiä SUL: tiedotteessa.

Pidemmissä juoksuissa kilpailtiin viidessä lajissa.

Richardssonille uran kolmanneksi paras aika

Naisten 3000 metrin esteissä Camilla Richardsson juoksi neljänneksi uransa kolmanneksi nopeimmalla ajalla 9.50,79. Pikkuisen parempi aika olisi loppurutistuksella tullut, mutta Richardsson säästeli paukkuja sunnuntaina 5000 metrille.

- Ensimmäinen kilometri oli reipas (3.12), toinen hidas. Siinä viimeisen kilometrin aikana huomasin, että neljäs sija on parasta mihin tänään pystyn, Richardsson sanoi.

- Sunnuntaina tavoittelen ennätystä riippuen siitä, millainen juoksu tulee. Naiset harvemmin kuitenkaan juoksevat taktiikkakisoja.

Naisten 3000 metrin estekilpailun voitti sveitsiläinen Fabienne Schlumpf ajalla 9.38,08.

Miesten 5000 metrillä Arttu Vattulainen haki tasaisella juoksulla kahdeksannen sijan tuomat pisteet. Matka taittui ajassa 14.24,23.

- Suhteellisen reippaan alun jälkeen otin oman vauhdin, jota läksin juoksemaan. Ajattelin, että sieltä tippuu tuolla vauhdilla kavereita, mutta sitten juoksuun ei oikein meinannut löytyä veturia, Vattulainen sanoi.

Vattulainen juoksi hiljattain ratakympin Hollannissa ja poti sen päälle flunssan, joten juoksukunto ei Vaasassa ollut ihan terävimmillään.

- Lopussa meinasi tulla miehiä takaa ohi. Onneksi huomasi sen ja sain väännettyä tuon kahdeksannen sijan, Vattulainen kertaili.

Mikkonen taisteli, Storbackalla allergiavaivoja

Sara Kuivisto teki minkä pystyi naisten 800 metrillä, jossa riitti tapahtumia. Hän juoksi viidenneksi ajalla 2.06,48. Kilpailun voitti Ruotsin Lovisa Lindh ajalla 2.02,36.

- Hirveää sähläystä ja tönimistä. Olin kaatua kahdesti, Kuivisto harmitteli.

Kuiviston urakka jatkuu sunnuntaina 1500 metrillä.

Miesten 1500 metrillä Samu Mikkonen otti ohjat käsiinsä ja säntäsi kärkeen kisan päätöskierroksella. Ratakierroksen aikana rymisi ja yksi juoksija kaatui, mutta Mikkonen rutisti maaliin seitsemäntenä ajalla 4.01,10.

- Ajattelin, että minulla on lopussa paremmat mahdollisuudet pärjätä kirimiehiä vastaan, kun olen jonon keulassa, kuin jos yrittäisin kiriä sieltä taaempaa, Mikkonen setvi päätöskierroksen taktiikkaa.

- Rohkea yritys, ei vaan ihan vielä jaksanut tuossa vauhdissa.

Allergiavaivat kiusasivat Karin Storbacka 3000 metrillä. Hän juoksi seitsemänneksi ajalla 9.22,03. Ruotsin Linn Nilsson voitti matkan ajalla 9.08,97.

Avauskilometri mentiin 9.15:n loppuaikaa tähtäävää vauhtia, toinen kilometri oli rahtusen hitaampi ja kolmas kisan nopein.

- Huomasin jo ensimmäisellä kilometrillä, ettei kaikki ole kunnossa. Piti tehdä töitä, että pysyin siinä vauhdissa. Ajatuksena oli juosta ensimmäinen kilometri rauhassa ja sitten kiristää vauhtia, mutta en saanut sellaista rentoa juoksua aikaiseksi, Storbacka harmitteli siitepölyallergian tuomia vaivoja.

Tulokset

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama