550x90

Suomi nousi EM-joukkuekilpailun Superliigaan

Kuva naisten 3000 metrin estejuoksusta lauantailta. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Kuva naisten 3000 metrin estejuoksusta lauantailta. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Suomen yleisurheilumaajoukkue nousee EM-joukkuekilpailun Superliigaan kaudelle 2019. Vaasan Kaarlen kentällä juhannusviikonvaihteessa urheillut maajoukkue tekı tasaisen varmaa jälkeä ja sijoittui Ykkösliigassa toiseksi 314,50 pisteellä. Se varmisti nousun.

Kilpailun voitti 320,50 pistettä koonnut Ruotsin. Kolmas nousija oli Sveitsi 305,50 pisteellä.

- Todella taisteleva ja venymiskykyinen joukkue. 39 kaikkiaan 40 lajista meni puhtaasti, eli kaikki naisten pikaviestiä lukuunottamatta. Pitkämäen voittoheitto ja Simo Lipsasen 16,75 olivat kesän jatkoa ajatellen todella hyviä tuloksia, Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Sunnuntaina Vaasassa kilpailtiin viidellä pidemmällä juoksumatkalla.

Lampinen taisteli yhdeksänneksi

Ville Lampinen veisteli 800 metrin jälkeen, että pitänee mennä taktiikkakurssille. Avauskierroksen lopussa 12 juoksijan kilpailussa, paikka toiselle kierrokselle on tärkeä. Lampinen jäi nyt letkan takaosaan, mutta taisteli sieltä yhdeksänneksi ajalla 1.52,39.

- Ensimmäiset 250 metriä meni hyvin, mutta sitten olisi pitänyt olla paremmin hereillä. Vähän peli jäätyi, ei mennyt ihan putkeen, Lampinen tuumi.

Kilpailun voitti Irlannin Mark English ajalla 1.49,02.

Raitanen kolmas ennätyksellään

Topi Raitanen lohkaisi mojovan palan ennätyksestään ja lihotti Suomen joukkueen pistepussia kolmannella sijalla 3000 metrin esteissä. Raitainen juoksi ennätyksensä ja kotimaisen kärkituloksen 8.39,89. Aiempi ennätys oli keväällä juostu 8.46,10.

- Läksin juoksemaan sijoituksesta. En katsellut aikoja ennen kuin vasta kaksi kierrosta ennen maalia. Siinä huomasi, että ennätys mahdollinen. Katsoin kelloa vielä uudelleen ennen viimeistä kierrosta, Raitanen kertaili kilpailua.

Raitanen onnistui loppua kohden kiihtyvässä juoksussa hyvin ja nappasi ennakkotilastoja tukevamman pistesaaliin.

- Harmi, että 600 metriä ennen maalia nuo edellä ollutta kaksi kaveria pääsivät karkuun. Aika paranee siitä vielä, kun saan lisää kisoja alle, eikä nyt ole vielä herkistelty. Uskon, että sinne 8.35:n tuntumaan on mahdollisuudet, kuntoaan heinäkuisiin 22-vuotiaiden EM-kisoihin tähtäävä juoksija sanoo.

Voittoon kilpailussa juoksi Tanskan Ole Hesselbjrg ajalla 8.37,02. Bulgarian Mitko Tsenov oli toinen (8.37,47).

Kova alkuvauhti hyydytti Siikaluomaa

Martti Siikaluoma varmisti 3000 metrin yhdeksännellä sijalla tärkeitä pisteitä joukkueelle. Rahtusen liian kovan alun jälkeen, Siikaluoma taisteli maaliin ajassa 8.26,93.

- Piti lähteä alussa omaan vauhtiin, mutta pikkuisen innostuin liikaan. Kaksi ensimmäistä kierrosta meni liian kovaa ja se koitui minun kohtaloksi. Siinä sakkaa aika lailla, kun kolmosen vauhti on sen verran kovaa, Siikaluoma totesi.

Kilpailun voittoon paineli Portugalin Helio Gomes ajalla 7.55,94.

Kuivisto kahdeksas: Ihan hyvä juoksu

Sara Kuivisto sai 1500 metrillä juosta rauhassa, ei tönimistä ja tuuppimista kuten edellisenä päivänä 800 metrillä. Vauhti kiihtyi matkalla rajusti loppua kohden. Kuivisto tuli maaliin kahdeksantena ajalla 4.18,66.

- Ihan hyvä juoksu. Loppu tultiin vain niin kovaa, etten ihan pysynyt siinä. Tosi tärkeä, että saa tällaisia kisoja, Kuivisto totesi.

Kilpailun voitti Romanian Claudia Bobocea ajalla 4.14,50. Hän nousi loppusuoran kirillään täpärästi ohi Ruotsin Meraf Bahtan (4.14,51)

Richardsson: Ärsytti kun jäi taas yksin

Camilla Richarsson koki 5000 metrillä tylyn kohtalon ja juoksi pääosan matkaa yksin. Tuulisen koleassa säässä hän oli viides ajalla 15.59,26. Kilpailun voitti Sveitsin Fabienne Schlumpf ajalla 15.47,29. Richardssonille kisa oli EM-kilpailun toinen, edellispäivänä hän juoksi 3000 metrin esteet.

- Ärsytti, kun jäin taas juoksemaan yksin, mutta toisaalta nuo neljä minun edellä olivat sen verran minua parempia, etten olisi heille kirissä pärjännyt, Richardsson tuumi.

Kahden matkan urakka tuntui jaloissa.

- Ensimmäiset kolme kilometriä tuntui hyvältä, mutta ne viimeiset kaksi kilometriä olivat aika rankkoja.

Richardsson keskittyy nyt toviksi harjoittelemaan ja lähtee vuoristoleirille.

Kaikkien suomalaisyleisurheilijoiden kommentit on luettavissa osoitteesta Yleisurheilu.fi

Tulokset

Juttua korjattu. Topi Raitasen aika oli 8.39,80, ei 8.30.

550x350

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama