550x90

Naveen Kohtaniemi paukutti reittiennätyksen rikki Raahe Trail Runissa

Naveen Kohtaniemi. Kuva: Jaakko Mylly

Naveen Kohtaniemi. Kuva: Jaakko Mylly

Huippuolosuhteet siivittivät Ykspihlajan Reimaa edustavan Naveen Kohtaniemen uuteen reittiennätykseen Raahe Trail Runin päämatkalla 21 kilometrillä lauantaina.

Vasta 18-vuotias Naveen Kohtaniemi hyödynsi kuivan maaston tarjoaman nopean juoksualustan ja kirjasi voittoajaksi 1:25:44. Hän paransi Anssi Koirikiven viime vuonna juoksemaa aiempaa reittiennätystä minuutin ja 21 sekuntia.

Flunssainen Koirikivi ei päässyt Raaheen puolustamaan voittoaan eikä Pohjanmaan Polkujuoksu Cupin ykköspaikkaansa. Cupin johtoon nousi kolmen osakilpailun jälkeen Matti Myllylahti, joka sijoittui Raahessa kolmanneksi ajalla 1:33:08. Hänen edelleen Raahen poluilla ennätti myös Naveenin veli Ravinder Kohtaniemi, 17, ajalla 1:31:46.

HuuhaAnniRaaheJaakkoMyllyAnni Huuha. Kuva: Jaakko Mylly

Naisten päämatkan voitti odotetusti Team Skiersiä edustava hiihtäjä Anni Huuha ajalla 1:54:51. Hän nousi samalla cupin kokonaistilanteen ykköspaikalle. Cupin kaksi edellistä osakilpailua Kalajoella ja Sievissä ylivoimaisesti voittanut Anna-Kaisa Saari keskittyi viikonloppuna päälajiinsa hiihtoon Vuokatin leirillä.

- Ihan treenimielessä näissä polkukisoissa käyn ja nämä ovat todella hyviä kovia harjoituksia. Hiihdon puolella tavoitteena on saada ehjä harjoituskausi, koska mykoplasma on kiusannut jo useamman kerran. Perinteisen hiihtotavan SM-kisat on ensi talven päätavoite, Huuha kertoi.

Toiseksi Raahessa sijoittui Sanna Käräjäoja (2:04:36), ja kolmanneksi Susanna Voipio (2:08:53).

Poikien (v. 2001 tai myöhemmin syntyneet) 5 kilometrillä Haapajärven Kiilojen Jussi Raappana otti kolmannen peräkkäisen cup-voittonsa ajalla 21:27 ja johtaa kiertuetta maksimipistein. Ylivieskan Kuulan Jarkko Reijonen otti puolestaan kolmannen kakkossijan, tällä kertaa hän hävisi Raappanalle 23 sekuntia. Tämä kaksikko ratkaisee cupin herruuden keskenään.

RaaheTrailRunLahtoJaakkoMyllyRaahe Trail Runin lähtö. Kuva: Jaakko Mylly

Tyttöjen sarjassa ylivoimaiseen voittoon juoksi Haapajärven Hanna Alahäivälä ajalla 22:14. Hän kasvatti samalla johtoaan cupissa pahimpien kilpakumppaneiden jättäessä Raahen osakilpailun väliin.

Cupissa on yhteensä kuusi osakilpailua, joista lopputuloksiin huomioidaan neljä parasta. Tasapisteissä ratkaisevat ensin osakilpailuvoitot, sitten kakkossijat jne. Mikäli tilanne on yhä tasan, paremmuuden ratkaisee keskinäinen sijoitusvertailu samoissa osakilpailussa niin, että parempi sijoitus Ylivieskan osakilpailussa on lopulta ratkaisevin.

Cup jatkuu 12. elokuuta Haapajärvi Trail Runissa, jossa miesten ja naisten cup-matka on 15 km. Nuorten matkana on 5,7 km. Haapajärven jälkeen vuorossa ovat Elixir Trail Run Korkatti Haapavedellä (2.9.) ja Ylivieska Trail Run (16.9.).

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri